Αφροέλληνες σε πρώτο πλάνο και περφόρμανς από το Εθνικό Θέατρο στην έκθεση "space of togetherness" του ΝΕΟΝ

Όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες στο παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης.

space of togetherness

Η έκθεση "space of togetherness" του ΝΕΟΝ πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πολύπλευρο δημόσιο πρόγραμμα, ένα ανοιχτό, ζωντανό εργαστήριο, ανοιχτό στο κοινό στο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά.

Η εβδομάδα ξεκινά την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 5.30 μ.μ., με την εκδήλωση της διαΝΕΟσις, "Πολιτικές Συμπερίληψης στην Ελλάδα" όπου θα παρουσιαστούν και αναλυθούν τα ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις σχετικά με θέματα μετανάστευσης και φύλου. 

H Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.) τη διάλεξη-performance "To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας" (σύντομος θεατρικός αναστοχασμός για τη δεκαετία του ’30) στην οποία η θεατρολόγος και διευθύντρια σπουδών της Σχολής Δηώ Καγγελάρη, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης και οι τριτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος σκηνοθεσίας στρέφονται στην καθοριστική για τις τέχνες της χώρας μας δεκαετία του ’30, με τη συμβολή του μουσικού Γκάρι Σάλομον.

To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας
"To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας"

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12 μ.μ., η μέρα θα εκκινήσει με το πρώτο από τα επτά εκπαιδευτικά προγράμματα "Είναι αυτό Τέχνη;" για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών που υλοποιεί το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Την ίδια ημέρα, στις 5 το απόγευμα, οι  πρωταγωνιστές του έργου "the AfroGreeks" συμμετέχουν σε ένα δημόσιο διάλογο θέμα την Αναγκαιότητα (ή μη) του όρου Αφρο-Έλληνας σε συνεργασία με την Døcumatism, το Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity (RED) και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Είναι αυτό τέχνη
"Είναι αυτό Τέχνη;"

Από 25-28 Σεπτεμβρίου, τα ΝΕΟΝ Late Nights συνεχίζουν διευρύνοντας το ωράριο της έκθεσης ως τις 8.45 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

space of togetherness

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως έναν χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση θα διερευνήσει πώς υφαίνονται στην καθημερινή μας ζωή προκαθορισμένες ιδέες για τον ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μία νέα γκαλερί άνοιξε στον Πειραιά

Ο χώρος τέχνης από τη Νέα Υόρκη πλέον εδρεύει και στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ballerina: Ένα έργο τέχνης ζωντανεύει στη σκηνή

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση ετοιμάζεται να μαγέψει το κοινό της Γλυφάδας, με μια παράσταση που ενώνει χορό, μουσική και ζωγραφική σε ένα μαγευτικό καλλιτεχνικό ταξίδι.

Σεμινάρια για όλα τα γούστα: Ιδέες για τα νέα ξεκινήματα του φθινοπώρου

Μια γκάμα σεμιναρίων για να ανακαλύψεις τη δημιουργική σου πλευρά τους επόμενους μήνες.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (13-19/10)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το "La Zone" στα Εξάρχεια

Το πολύγλωσσο βιβλιο-καφέ-στέκι στη γειτονιά των Εξαρχείων παίρνει τη σκυτάλη στη στήλη όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους - εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

Τέσσερα νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μια ποιητική συλλογή, ένας "κηπουρός" απέναντι στον θάνατο, το πλήρωμα πλοίου Έξι Χιλιάδες και ψυχοθεραπευτές πληγωμένοι μάς περιμένουν στα καινούργια βιβλία που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα.