To "Neraw" "ρίζωσε" επισήμως στον Βοτανικό

Το ενδιαφέρον εγχείρημα αφιερωμένο στον κόσμο των φυτών έχει επιτέλους το δικό του κατάστημα.

Neraw

Όταν μιλήσαμε πρώτη φορά με τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο, στις αρχές του ’24, το "Neraw" ήταν ένα πρότζεκτ που τα παιδιά διαχειρίζονταν αποκλειστικά από το διαδικτυακό τους shop. Ωστόσο, δεν απέκλειαν τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, αν μπορούσαν να το μετατρέψουν παράλληλα σε στούντιο ή showroom. Πριν λίγες μέρες, το έκαναν πραγματικότητα. Το "Neraw Planted Ceramics Studio" εδρεύει πλέον στον Βοτανικό, στην οδό Φρεαριών 18. Αν αγαπάτε τα φυτά και θέλετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με κάτι πιο ιδιαίτερο, μια επίσκεψη στο "Neraw" ίσως σας λύσει τα χέρια.

Neraw

Η αρχική ιδέα ήταν να ενταχθεί το κομμάτι της φύσης στην τέχνη και το design και να δημιουργηθεί μια σειρά ιδιαίτερων αντικειμένων για να διακοσμήσει κανείς το σπίτι ή το γραφείο του. Γι’αυτό και το κάθε φυτό συνοδεύεται από ένα κεραμικό, μια απόπειρα δηλαδή να δημιουργηθεί μια γλυπτική σύνθεση. "Το βλέπουμε ως συνολική εικόνα, θεωρούμε ότι το κεραμικό και το φυτό είναι ένα. Π.χ. θα δούμε το κεραμικό, σύμφωνα με αυτό θα επιλέξουμε το αντίστοιχο φυτό ή και το αντίστροφο. Θέλουμε να δημιουργούμε κάτι ξεχωριστό κάθε φορά που θα έχει χαρακτήρα" μας είχαν πει ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, για το κόνσεπτ πίσω από το πρωτότυπο εγχείρημά τους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Vima: Η φουάρ σύγχρονης τέχνης που αναβιώνει ένα ιστορικό οινοποιείο της Κύπρου

Συζητάμε με τους ιδρυτές του Vima Art Fair, μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αναδείξει την ποικιλομορφία των πολιτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
09/05/2025

Χάρη Μπασκόζο, ποιος είναι ο "τρόπος να χωράς μέσα στην πόλη";

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Οι εκδηλώσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους και μουσικά events ετοιμάζει στις 18/5 το μουσείο.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στο Athens City Festival

Μη χάσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.

Αυτά είναι τα βιβλία που διεκδικούν τα Βραβεία Αναγνώστη 2025

Δείτε ποια βιβλία εκδοτικής παραγωγής του 2024 συμπεριέλαβε το λογοτεχνικό περιοδικό στις μικρές λίστες του.

Γνωρίστε τα "Plásmata" που καταλαμβάνουν το Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει τη συνέχεια του επιτυχημένου πρότζεκτ "Plásmata", στην καρδιά της πόλης.

"Weather or not": Ο Win Knowlton ζωγραφίζει τα αλλόκοτα της κλιματικής αλλαγής

Ο γνωστός Νεοϋορκέζος ζωγράφος και γλύπτης παρουσιάζει έργα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.