To "Neraw" "ρίζωσε" επισήμως στον Βοτανικό

Το ενδιαφέρον εγχείρημα αφιερωμένο στον κόσμο των φυτών έχει επιτέλους το δικό του κατάστημα.

Neraw

Όταν μιλήσαμε πρώτη φορά με τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο, στις αρχές του ’24, το "Neraw" ήταν ένα πρότζεκτ που τα παιδιά διαχειρίζονταν αποκλειστικά από το διαδικτυακό τους shop. Ωστόσο, δεν απέκλειαν τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, αν μπορούσαν να το μετατρέψουν παράλληλα σε στούντιο ή showroom. Πριν λίγες μέρες, το έκαναν πραγματικότητα. Το "Neraw Planted Ceramics Studio" εδρεύει πλέον στον Βοτανικό, στην οδό Φρεαριών 18. Αν αγαπάτε τα φυτά και θέλετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με κάτι πιο ιδιαίτερο, μια επίσκεψη στο "Neraw" ίσως σας λύσει τα χέρια.

Neraw

Η αρχική ιδέα ήταν να ενταχθεί το κομμάτι της φύσης στην τέχνη και το design και να δημιουργηθεί μια σειρά ιδιαίτερων αντικειμένων για να διακοσμήσει κανείς το σπίτι ή το γραφείο του. Γι’αυτό και το κάθε φυτό συνοδεύεται από ένα κεραμικό, μια απόπειρα δηλαδή να δημιουργηθεί μια γλυπτική σύνθεση. "Το βλέπουμε ως συνολική εικόνα, θεωρούμε ότι το κεραμικό και το φυτό είναι ένα. Π.χ. θα δούμε το κεραμικό, σύμφωνα με αυτό θα επιλέξουμε το αντίστοιχο φυτό ή και το αντίστροφο. Θέλουμε να δημιουργούμε κάτι ξεχωριστό κάθε φορά που θα έχει χαρακτήρα" μας είχαν πει ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, για το κόνσεπτ πίσω από το πρωτότυπο εγχείρημά τους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

Τα "Ερωτικά" του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στην "Ιλεάνα Τούντα"

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του, το έργο του Θεοφυλακτόπουλου συνεχίζει να μας απασχολεί.

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

"Τριπλό Κοντσέρτο" Μπετόβεν... εις διπλούν από κορυφαίους σολίστ σε συναυλίες της ΚΟΑ και της Ορχήστρας Φεστιβάλ Δρέσδης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έργο που μέχρι πρότινος παιζόταν σπανιότατα σε συναυλίες στην Ελλάδα, το "Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο" του Μπετόβεν ακούσθηκε αρκετές φορές μέσα στο 2025, προς δε το τέλος της χρονιάς δις, εντός δύο μόλις εβδομάδων, από εξαιρετικούς σολίστ, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης!