"Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης": Εξερευνώντας τη μαγεία της τέχνης μέσα από τη βιομηχανική πραγματικότητα

Μια συζήτηση με κορυφαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς, που θα ρίξει φως σε νέες προσεγγίσεις της τέχνης και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης

Το Hyper Hypo μάς προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στην παρουσίαση του βιβλίου "Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης", το οποίο κυκλοφόρησε το 2023 από τις εκδόσεις Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 μ.μ..

Η παρουσίαση του βιβλίου θα περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με σημαντικούς καλεσμένους, όπως ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του PCAI Κίκα Κυριακάκου, οι εικαστικοί Θοδωρής Προδρομίδης και Πάνος Χαραλάμπους, ο σχεδιαστής του βιβλίου Στάθης Μητρόπουλος, καθώς και η επιμελήτρια και συγγραφέας τέχνης Μαρίνα Φωκίδη, η οποία είναι επίσης η εμπνεύστρια της έκδοσης.

Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης

Το "Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης" αναφέρεται στο ομότιτλο project που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023, το οποίο παρουσίασε 24 ταινίες από 22 καλλιτέχνες προερχόμενους από 12 διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα σε ένα θερινό σινεμά στην Ελευσίνα, δίπλα στη θάλασσα, εν μέσω της βιομηχανικής ζώνης και της ιστορικής πραγματικότητας του τόπου.

Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι μια ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με τη σύνθεση τέχνης και πραγματικότητας, την αντανάκλαση του άμεσου περιβάλλοντος μέσα από τη δημιουργία, και την εξερεύνηση νέων τρόπων αντίστασης και επανένωσης μέσω του κινηματογράφου και των τεχνών. Το βιβλίο προτείνει μια αναστοχαστική προσέγγιση της εμπειρίας που διαπραγματεύεται το ομότιτλο project, λειτουργώντας τόσο ως προσωπικό ημερολόγιο όσο και ως άτυπο εγχειρίδιο που προάγει νέες ιδέες και πειράματα.

Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαξης

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει υπογραφή του βιβλίου από την επιμελήτρια και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.