Βραβεία Booker 2024: Γνωρίστε την Αν Μάικλς

Μετά την ανακοίνωση των έξι τελικών υποψηφίων για τη μεγάλη διάκριση στον χώρο του βιβλίου, γνωρίζουμε καλύτερα τη φιναλίστ Αν Μάικλς.

Held

Μετά την ανακοίνωση της βραχείας λίστας των βραβείων Booker μάθαμε τους έξι τελικούς υποψηφίους για τη μεγάλη διάκριση στον χώρο του βιβλίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Πέρσιβαλ Έβερετ ("James"), Σαμάνθα Χάρβεϊ ("Orbital”), Ρέιτσελ Κούσνερ ("Creation Lake”), Αν Μάικλς ("Held”), Γιάελ βαν ντερ Βάουντεν ("The Safekeep”) και Σάρλοτ Γουντ ("Stone Yard Devotional”). Με την αφορμή αυτή, γνωρίζουμε λίγο καλύτερα την Αν Μάικλς.

Ποια είναι;

H Αν Μάικλς, γεννηθείσα το 1958, είναι Καναδή ποιήτρια και μυθιστοριογράφος. Είναι επίκουρη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Έργα της έχουν εκδοθεί σε πάνω από 45 χώρες. Το βιβλίο της "Fugitive Pieces” έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τον ελληνικό τίτλο "Συντρίμμια Ψυχής” (2007).

 

Το υποψήφιο βιβλίο της

"Held”

(μη μεταφρασμένο στα ελληνικά)

Το βιβλίο ξεκινά το 1917, όταν ένας στρατιώτης που δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του μετά από μια έκρηξη, χάνεται σε ένα λαβύρινθο αναμνήσεων. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει από τον πόλεμο και ανοίγει ένα φωτογραφείο. Τα φαντάσματα του παρελθόντος θα συνεχίσουν να τον καταδιώκουν, στέλνοντάς του μηνύματα που αδυνατεί να αποκρυπτογραφήσει.

Η κριτική επιτροπή για το βιβλίο

"Όπως αρμόζει σε ένα βιβλίο που σχετίζεται με τη συνείδηση, το "Held” μοιάζει να αλλάζει και να διευρύνει τον τρόπο σκέψης. Η ανάγνωσή του είναι μια μοναδική εμπειρία”.

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αφιέρωμα για τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Άγγελο Παναγιώτου

Σε γνωστή γκαλερί του αθηναϊκού κέντρου θα παρουσιαστεί η έκθεση.

Η γνωστή ζωγράφος Giota Vorgia ανοίγει για πρώτη φορά το ατελιέ της στο ελληνικό κοινό

Μία σπάνια ευκαιρία για συλλέκτες, φιλότεχνους και επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν από κοντά τη ζωγράφο σε μια ιδιωτική ξενάγηση.

"Materiality": Η κεραμική παραμένει μία από τις πιο πειραματικές τέχνες

Δεκατέσσερις διακεκριμένοι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τις δυνατότητες της κεραμικής.

Τρεις σταθμοί στη νεοελληνική ποίηση παρέα με τον πεζογράφο Κώστα Βούλγαρη

Η δράση περιλαμβάνεται στον νέο κύκλο διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Κυριακάτικα εικαστικά ραντεβού στην Πλάκα

Η δράση "Πνοή Τέχνης" ενώνει τον κόσμο της τέχνης με εκείνον της φύσης.