"Έρωτες Τοπίων: η ανακάλυψη του εαυτού": Σειρά επιμορφωτικών διαλέξεων του Γιώργου Βέη στο Επιγραφικό Μουσείο

Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Επιγραφικό Μουσείο

Εταιρεία Συγγραφέων και το Επιγραφικό Μουσείο συνδιοργανώνουν τον Τέταρτο Κύκλο Επιμορφωτικών Διαλέξεων τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2024 που περιλαμβάνει τρεις ομιλίες με θέμα "Έρωτες Τοπίων: η ανακάλυψη του εαυτού" από τον Πρέσβη επί τιμή και ποιητή Γιώργο Βέη, ο οποίος είναι και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Οι διαλέξεις προγραμματίζονται για τις 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2024 και θα δοθούν στην αίθουσα διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Η πρώτη διάλεξη, που θα δοθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ., έχει τίτλο "Στην επικράτεια της Ινδοκίνας". Η γραφή ως οριακή ανάπλαση τοπίου. Το στοίχημα της μη λήθης. Δεκατρία χρόνια παραμονής στην Ασία: ο κάναββος των μαρτυριών.

Η δεύτερη διάλεξη έχει τίτλο "Περίπατοι στη Μογγολία και στην Ιαπωνία". Στο εσωτερικό γοητευτικών χωροταξιών. Επισκέψεις στο άλλο - ίδιο - διαφορετικό. Η άπω συγκινησιακή σκηνή. 

Η τρίτη διάλεξη έχει τίτλο "Επτά χρόνια στο Μανχάταν". Γραμματικές εικόνες από πάρα πολύ κοντά. Πρίσματα οραμάτων. Ατλαντικές αισθήσεις.  

Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής με τη συντονίστρια των διαλέξεων Αγγελική Στρατηγοπούλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.stratigopoulou@yahoo.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.