Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα" στον Ιανό

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία του Αλέξανδρου Αβδελιώδη στο πιάνο, ενώ οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ενδύματα και διηγήματα

Η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις Καπόν οργανώνουν μία εκδήλωση για τον Γιάννη Μετζικώφ τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.. Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον ζωγράφο και σκηνογράφο, Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα"

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Είσοδος ελεύθερη | Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Χρησιμοποιώντας μολύβια με ευφράδεια πινέλου και κεντώντας με λιγοστό χρώμα τέμπερας το χαρτί, ο Γιάννης Μετζικώφ, βασιζόμενος σε προσωπική μακροχρόνια έρευνα, έπλασε 200 και πλέον περίτεχνα σχέδια ανθρώπων και παραδοσιακών φορεσιών, χαρίζοντάς μας ένα πανόραμα ακριβών κειμηλίων από το παρελθόν του τόπου μας. Οι εκατοντάδες μορφές σμίγουν στις σελίδες του βιβλίου με είκοσι τρεις ιστορίες που εξέρχονται από τα κασελάκια της μνήμης του, κουβαλώντας ολόκληρα κομμάτια της αλλοτινής ζωής στον ελλαδικό χώρο, για να μας αφηγηθούν, με εναλλασσόμενο δέος και χιούμορ, προξενιά και πολέμους, θανάτους, γάμους, γέννες και φονικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

ΑΙ & Comics: Μία απαραίτητη συζήτηση για το μέλλον της ένατης τέχνης

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται μία ημερίδα αφιερωμένη στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" και τα αντι-αρχεία του AIDS και της κουίρ μνήμης

Η sold-out παράσταση των Κουμεντάκη - Παπαϊωάννου είναι η πιο εμβληματική από μια σειρά καλλιτεχνικές δράσεις τα τελευταία χρόνια που κοιτάζουν την κληρονομιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το τραύμα του AIDS.