Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα" στον Ιανό

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία του Αλέξανδρου Αβδελιώδη στο πιάνο, ενώ οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ενδύματα και διηγήματα

Η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις Καπόν οργανώνουν μία εκδήλωση για τον Γιάννη Μετζικώφ τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.. Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον ζωγράφο και σκηνογράφο, Γιάννη Μετζικώφ για την έκδοση "Ενδύματα και διηγήματα"

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Θεοδώρα Σιάρκου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Είσοδος ελεύθερη | Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Χρησιμοποιώντας μολύβια με ευφράδεια πινέλου και κεντώντας με λιγοστό χρώμα τέμπερας το χαρτί, ο Γιάννης Μετζικώφ, βασιζόμενος σε προσωπική μακροχρόνια έρευνα, έπλασε 200 και πλέον περίτεχνα σχέδια ανθρώπων και παραδοσιακών φορεσιών, χαρίζοντάς μας ένα πανόραμα ακριβών κειμηλίων από το παρελθόν του τόπου μας. Οι εκατοντάδες μορφές σμίγουν στις σελίδες του βιβλίου με είκοσι τρεις ιστορίες που εξέρχονται από τα κασελάκια της μνήμης του, κουβαλώντας ολόκληρα κομμάτια της αλλοτινής ζωής στον ελλαδικό χώρο, για να μας αφηγηθούν, με εναλλασσόμενο δέος και χιούμορ, προξενιά και πολέμους, θανάτους, γάμους, γέννες και φονικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.