Το βιβλίο της Φραντζέσκας Μάνγελ "Το Εκμαγείο" στον Ιανό

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αφηγηθεί η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά στο πιάνο η Θέλγια Γρύλλη.

Το Εκμαγείο

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις Μίνωας, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φραντζέσκας Μάνγελ, με τίτλο "Το Εκμαγείο". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Ευαγγελία ΕυσταθίουΜαρία Παναγοπούλου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αφηγηθεί η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά στο πιάνο η Θέλγια Γρύλλη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Στην Αθεάτη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πέτρινες σκάλες οδηγούν στα βάθη των βουνών, ο άνεμος ψιθυρίζει μυστικά, οι άνθρωποι ζουν πίσω από μάσκες. Η Αλθαία θεραπεύει στο μαγαζί με τα βότανα, η Ακριβή καταδυναστεύει μια ολόκληρη οικογένεια και δύο κορίτσια, σαν αντίθετοι πόλοι, έλκουν μίση κι απωθημένα. Ο ερχομός της ξένης γυναίκας στο μικρό ορεινό χωριό, ανώδυνος κι αδιάφορος στην αρχή, εκκινεί μία αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψουν τα πάντα στις ζωές τους. Η μουσική και η λήθη θα ξεκινήσουν έναν σιωπηλό χορό και θα φέρουν στην επιφάνεια όλες τις κρυφές πληγές τους.
Ένα βουβό πιάνο, ένα μοιραίο λάθος, μια γυναίκα, μια οικογένεια στο χείλος του γκρεμού. Κι ένας άγνωστος άντρας, κρυμμένος σε ένα ερειπωμένο σπίτι, να φτιάχνει νυχθημερόν κέρινα αποτυπώματα, παλεύοντας να ανακτήσει το παρελθόν και να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του. Όλοι μαζί πλάθουν το Εκμαγείο. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η μητέρα μου γελάει": Το τελευταίο βιβλίο της Σαντάλ Άκερμαν στα ελληνικά

Το βιβλίο που έγραψε η σημαντική σκηνοθέτρια λίγο πριν το τέλος της ζωής της μητέρας της μπλέκει κειμενικά θραύσματα, έγχρωμες φωτογραφίες από το αρχείο της και στιγμιότυπα από ταινίες της. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλήθος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Ο Soteur και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το νέο coloring book "Η τέχνη αλλιώς"

Μια διαδραστική εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με Q&A και υπογραφές βιβλίων από τον δημιουργό.

Τα βιβλία μιλούν σε αυτή τη βιβλιοθήκη του Ίδρυματος Γουλανδρή

Η "Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη" επιστρέφει και δίνει ξανά τη δυνατότητα στους επισκέπτες να "δανειστούν" τα "βιβλία" της, δηλαδή να κάνουν μια συζήτηση με ανθρώπους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.

"Boys With Feelings": Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ του Κωστή Φωκά παρουσιάζεται στο Hyper Hypo

Το Hyper Hypo θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου όπου τα αντρικά σώματα μεταμορφώνονται σε τοπία, σε μια βραδιά με μουσική ειδικά επιμελημένη από τον ίδιο.

Το νέο βιβλίο του ΜΙΕΤ είναι μια ανδρομή στα θεμέλια της δημοκρατίας

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο "Δημοκρατία – Ιστορική αναδρομή" του σημαντικού πολιτικού στοχαστή John Dunn.

Με τις "Uber Διαδρομές Τέχνης" κλείνεις την πόρτα στον θόρυβο και κάνεις την τέχνη μέρος της καθημερινότητάς σου

Η τέχνη γίνεται η καθημερινή μας συνταγή ευζωίας με την νέα ενέργεια της Uber που τη φέρνει πιο κοντά μας με 3.000 δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις, μουσεία και πολιτιστικές εμπειρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (8-14/12)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.