Γνωρίστε το μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη "Η δίκη Σουάρεφ" στον Ευρυπίδη

Το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη διαδραματίζεται στο δικηγορικό γραφείο του Δημοσθένη Καραμπαλίκη, του εμβληματικότερου εν ζωή ποινικολόγου, πρωταγωνιστή σε πολλές από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων πενήντα ετών.

Η δίκη Σουάρεφ

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο "Η δίκη Σουάρεφ" του Χρήστου Χωμενίδη, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στον Ευρυπίδη στην Κηφισιά. 

Το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη διαδραματίζεται στο δικηγορικό γραφείο του Δημοσθένη Καραμπαλίκη, του εμβληματικότερου εν ζωή ποινικολόγου, πρωταγωνιστή σε πολλές από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων πενήντα ετών. Ένα βραδάκι, αρχές Δεκεμβρίου 2023, εμφανίζεται στο γραφείο ο Εδμόνδος Σουάρεφ. Ζητάει ακρόαση από τον Καραµπαλίκη. Μιλάει µε τον Μάκη Σακκά. Αποκαλύπτει ότι το 1983 δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Ζητάει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. "Αδύνατον να δικασθείτε" απαντάει ο Μάκης. "Όλα τα εγκλήµατα στην Ελλάδα παραγράφονται µε την παρέλευση είκοσι ετών...", "Θα δικαστώ. Θα µε δικάσετε εσείς!" ανακοινώνει ο Σουάρεφ… Μετά τον "Τζίμη στην Κυψέλη", ο Χρήστος Χωμενίδης επιμένει να ανατέμνει τη σημερινή Ελλάδα.

Για τον συγγραφέα

O Xρήστος Xωμενίδης γεννήθηκε το 1966 στην Aθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και παρακολούθησε μαθήματα νομικών στην Σοβιετική Ένωση και Επικοινωνίας στην Αγγλία. Αρχικά εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1988, με διήγημά του στο περιοδικό "Playboy". Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με πιο πρόσφατες τις συνεργασίες με "Τα Νέα" και με το περιοδικό "Capital". Tο 1993 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Tο σοφό παιδί" (Εστία, 21η έκδοση: Μάιος 2001· Εκδόσεις Πατάκη, 2008). Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, τσεχικά, λιθουανικά, τουρκικά και εβραϊκά. Μετέφρασε στα ελληνικά το θεατρικό έργο "The Rope" του Patrick Hamilton (α' παράσταση: Θέατρο Χώρα, 1998), και έγραψε το σενάριο για την ταινία "Μαύρο γάλα" (σκην. Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999) και για την τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 "Η φωνή" (πάνω στο δικό του μυθιστόρημα, σκην. Γιώργος Οικονόμου, 18 επεισόδια, 2001). Για ένα μικρό διάστημα αναμίχθηκε στην πολιτική, ως μέλος της ΚΕ του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Μεταξύ 2002-2010 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, με καθημερινή εκπομπή στα ερτζιανά. Σήμερα κατοικεί πάντα στην Κυψέλη και επιµένει να ελπίζει στο καλύτερο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πολύτιμη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών σε έναν αφιερωματικό τόμο

Παρουσιάστηκε ο 24ος τόμος της εκδοτικής σειράς "Ο Κύκλος των Μουσείων" από τη LAMDA Development.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Την ασυνέχεια της αθηναϊκής καθημερινότητας εξερευνά το cross section archive

Η έκθεση στο Circuits and Currents προτείνει μια αναστοχαστική ανάγνωση της παύσης, που εξάγεται από τις πραγματικότητες της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Μικρά ζωγραφικά έργα για καλό σκοπό στη Sianti Gallery

Η συνεργασία της γκαλερί με τον Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο, "Ελπίδα", συνεχίζεται για ένατη χρονιά.

Τα δικαιώματα των νεότερων γενεών αποτυπώνονται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Μία έκθεση από τα παιδιά του Εργαστηρίου Πολιτισμού και του Εφηβικού Δικτύου.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή φοράει τα γιορτινά του

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο μουσείο της Ερατοσθένους.

"Μίτοι για την εποχή μας": Παράλληλες εκδηλώσεις στην έκθεση του Λόφος art project

Το παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης ξετυλίγει το νήμα που συνδέει τα έργα των 42 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Χριστουγεννιάτικο Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη: Μια ολοήμερη γιορτή τέχνης, δημιουργίας και εμπειριών

Ξεναγήσεις, εργαστήρια για παιδιά, εντυπωσιακή performance και γιορτινές αγορές σας περιμένουν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο μουσείο.