3 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένας οδηγός για νέους εκπαιδευτικούς, ό,τι πρέπει να ξέρει μία έφηβη για την περίοδο και ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή το "Έτος Μαρίας Κάλλας" για τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της.

εκδόσεις πατάκη

Οι εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τρεις νέους τίτλους βιβλίων των Βασιλική Νίκα, Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ και Άννα Ρουά. 

Οδηγός για νέους εκπαιδευτικούς (Βασιλική Νίκα)

Οδηγός για νέους εκπαιδευτικούς

Το βιβλίο απευθύνεται –κυρίως– σε νέους εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, ή σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν μικρή εμπειρία. Είναι γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό, συμπυκνώνοντας τις θεωρίες της παιδαγωγικής και επικοινωνίας μέσα από το πρίσμα της εμπειρίας και της βαθιάς γνώσης της σχολικής πραγματικότητας. Οι νέοι εκπαιδευτικοί, που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σχολεία διαφόρων τύπων, συνήθως δεν έχουν τον χρόνο να λύσουν απορίες σχετικά με τη συνολική λειτουργία της σχολικής μονάδας, ενώ συχνά λόγω των παρανοήσεων δημιουργούνται άγχη, αγωνίες και εντάσεις. 

Μέσα από τα δεκατρία κεφάλαια του βιβλίου λύνονται απορίες και παρανοήσεις, δίνονται ιδέες για διαχείριση της τάξης και των μαθητών, προσφέρονται προτάσεις για δημιουργική συνύπαρξη στο σχολείο των νέων και των παλιών εκπαιδευτικών, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο σχολιάζεται σημαντική βιβλιογραφία, απαραίτητη σε κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό.

Μαρία Κάλλας. Ζώντας μόνο για την τέχνη (Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ)

Μαρία Κάλλας. Ζώντας μόνο για την τέχνη

Με αφορμή το "Έτος Μαρίας Κάλλας" για τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της. Η Σεσίλια Σοφία Άννα Μαρία Καλογεροπούλου, γνωστή στο κοινό ως Μαρία Κάλλας, υπήρξε αναμφίβολα η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα. Παιδί μεταναστών, ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι από τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Από εδώ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο βαδίζοντας στα μαγικά μονοπάτια της μουσικής, έχοντας πάντα στην καρδιά της την αγάπη και το πάθος για το τραγούδι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μιλούν γι’ αυτή σε ολόκληρο τον κόσμο με θαυμασμό. Κάθε της εμφάνιση ήταν μεγάλο πολιτισμικό γεγονός. Ωστόσο, η ζωή της υπήρξε ταραγμένη. Ακολουθήστε μαζί μας στο βιβλίο αυτό τα βήματα της Μαρίας Κάλλας. 

Όλα για την περίοδο (Άννα Ρουά)

Όλα για την περίοδο

Η Άννα Ρουά και η Μαντµουαζέλ Καρολίν συνέλαβαν από κοινού την ιδέα αυτού του βιβλίου ως ενός πρακτικού, προσβάσιµου και ζωντανού "χάρτη" για µια ψύχραιµη αντιµετώπιση αυτού του σηµαντικού βήµατος της εφηβείας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νοστιμιές των γιαγιάδων της Μεσογείου σε ένα βιβλίο

Το Okupa θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Μιάρη "Mediterranea: Life-perfected Recipes from Grandmothers of the Mediterranean" (εκδ. Hyper Hypo).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Λαδιανού είναι γεμάτο μύθους, τέρατα αλλά και θαύματα

Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με την γκαλερί CAN για μία ιδιαίτερη έκθεση.

Υδάτινοι κόσμοι και νοσταλγικές καλοκαιρινές εικόνες ζωντανεύουν στην Breeder

Δύο σύγχρονοι δημιουργοί εγκαινιάζουν τα πρότζεκτ τους αυτόν τον μήνα.

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κάπα

Η μεταφραστική πορεία του Σπύρου Ευαγγελάτου πάνω σε μια αρχαία κωμωδία και μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό.

Το 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως ξεκινά δυναμικά

Εκδήλωση για τους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές, πάρτι, συναυλία και δραστηριότητες για παιδιά σηματοδοτούν την έναρξη της διοργάνωσης.

Οι must-see εκθέσεις για τον Σεπτέμβριο

Μια λίστα με όσα αξίζει να τσεκάρεις επιστρέφοντας από τις διακοπές.