Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Η δωρεάν πολιτιστική δράση επιστρέφει με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» επιστρέφουν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές". Η συγκεκριμένη επικοινωνιακή δράση στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "θα υπάγω εις τους κήπους". Με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα οι μικροί επισκέπτες θα εντοπίσουν στα εικονογραφικά στοιχεία που αποδίδουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον σύμφωνα με την οπτική των ανθρώπων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής και στο τέλος θα δημιουργήσουν στους κήπους του Μουσείου τα δικά τους έργα.

Ώρα: 11 π.μ.-12.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις στο τηλέφωνο 213 213 9507

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.