Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική στον Ιανό

Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, όπου θα διαβαστούν τα βιβλία "360 μοίρες εκτός" και "Το τραγούδι του ερωδιού" πλαισιωμένα από μελοποιημένα ποιήματα.

ianos

Την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos και οι εκδόσεις Ιωλκός, διοργανώνουν παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Λίλλυς Κοτσώνη , με τίτλους "360 μοίρες εκτός" και "Το τραγούδι του ερωδιού". Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, όπου θα διαβαστούν ποιήματα της Λίλλυς Κοτσώνη πλαισιωμένα από μελοποιημένα ποιήματα.

Για τα βιβλία θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης, εκδότης και ποιητής. Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα θα διαβάσει ποιήματα από τις συλλογές, ενώ οι μουσικοί Θοδωρής Μπρουτζάκης (σύνθεση, πιάνο), Νίκος Bαρβαρέσος (κιθάρα τραγούδι) και Γεωργία Δρακάκη (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα.

"Το τραγούδι του ερωδιού"

ianos

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη αποτελείται από τριάντα οκτώ πινελιές σκέψης αποτυπωμένες στο χαρτί – άλλοτε χρωματιστές, άλλοτε ασπρόμαυρες. Συναισθήματα και καταστάσεις που όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας. Αναμνήσεις και εικόνες που μας συνοδεύουν στο χρόνο.

"360 μοίρες εκτός"

ianos

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη, που έρχεται, μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού, σηματοδοτώντας τη λυτρωτική έξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο γίνεται το σύμβολο της αβίαστης εξωστρέφειας των συναισθημάτων και της ελεύθερης κυκλικής ματιάς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της νέας μέρας. Αγάπη, αφοσίωση, φιλία, πόνος, νοσταλγία, ρεαλισμός, ματαίωση, μα και ελπίδα, γεμίζουν τις σελίδες της συλλογής και παρασύρουν τον αναγνώστη στην επίγνωση της δικής του πολύτιμης αλήθειας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.