Οι νέες κυκλοφορίες από την Key Books που πρέπει να βάλεις στη βιβλιοθήκη σου

Νέοι τίτλοι με ενδιαφέρουσα θεματική για όλες τις ηλικίες που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Key Books.

Key Books

Οδηγός ελληνικής διατροφής για αρχάριους, ο λαβύρινθος των σχέσεων στην εποχή του Tinder, ένα συµβόλαιο µίας ηµέρας µε τον εαυτό σας, η νέα εποχή του dating, ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δίδυμο που έρχεται να ταράξει τα νερά της παριζιάνικης ζωγραφικής και ένα διαχρονικό ανάγνωσμα για όσους αναζητούν έναν άξιο συνεχιστή της παρακαταθήκης των μεγάλων δασκάλων της ελληνικής λογοτεχνίας περιμένουν να τα εντάξετε στη βιβλιοθήκη σας. 

Μαρία Παπίρη: "The Greek Diet Cure"

The Greek Diet Cure

Η Ελλάδα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισμός, γνωστός για την ιστορία, τα όμορφα νησιά και τη ζεστή φιλοξενία της. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής και διατροφής, εμπνευσμένος από αρχαίες παραδόσεις, έχει αποδειχθεί ότι είναι από τους πλέον υγιεινούς στον κόσμο. Η Άννα Μαρία Παπίρη, wellness editor με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ευεξίας, σε συνεργασία με μια  μεγάλη ομάδα επαγγελματιών υγείας, δημιούργησε έναν οδηγό ελληνικής διατροφής για αρχάριους, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε: 
-    Τι είναι η ελληνική διατροφή.
-    Την ιστορία των διατροφικών συνηθειών και της άσκησης από την αρχαία Αθήνα, τη Σπάρτη και τη Μινωική Κρήτη μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
-    Το φαινόμενο της Ικαρίας: Το ελληνικό νησί, μία από τις 5 Γαλάζιες Ζώνες του κόσμου, αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας.
-    Τις παραδοσιακές ελληνικές τροφές και τα εκπληκτικά οφέλη τους για την υγεία.
-    Ένα πρόγραμμα διατροφής 4 εβδομάδων, βασισμένο αποκλειστικά σε παραδοσιακές ελληνικές τροφές, για να σας κρατήσει σε φόρμα.
-    30 εύκολες συνταγές, που συνοδεύονται από τη διατροφική τους ανάλυση, που θα χαρίσουν χρώμα και ζωτικότητα στην καθημερινότητά σας.
-    Ένα ελληνικό χορτοφαγικό πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων, και 10 επιπλέον γευστικές χορτοφαγικές συνταγές.
-    Αποτοξίνωση αλά ελληνικά: 10 τροφές που αποτοξινώνουν και αναζωογονούν με φυσικό τρόπο το σώμα.
-    Τροφές που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.
-    Καλλισθενική γυμναστική: Ο συνδυασμός αρχαίας ελληνικής άσκησης και αερόβιας γυμναστικής εγγυάται δυνατό σώμα και πνευματική διαύγεια.

Αυτό το βιβλίο έχει στόχο να διαδώσει τα οφέλη της ελληνικής διατροφής διεθνώς και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να υιοθετήσετε την πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο, ως θεμέλιο για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Ντάνιελ Τσίντιακ: "The Modern Break-up (Μοντέρνος χωρισμός)"

The Modern Break-up

Μετά από το ξαφνικό τέλος µιας σχέσης στην οποία είχε επενδύσει, η Αµέλια πέφτει σε µια δίνη αντικρουόµενων σκέψεων και συναισθηµάτων. Για άλλη µια φορά, αναρωτιέται τι αληθινά θέλει από τους άντρες, ποιο το νόηµα των σχέσεων και αν υπάρχει ο "ιδανικός άλλος". Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Νικ. Ο νέος της φίλος τής αποκαλύπτει τον τρόπο που σκέφτονται οι άντρες. Μετά από αυτό, η Αµέλια είναι πιο αποφασισµένη από ποτέ να βρει κάτι αληθινό. Έτσι, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα και την ευτυχία. Γεµάτο χιούµορ αλλά και σκληρές αλήθειες, το µυθιστόρηµα του Ντάνιελ Τσίντιακ εξερευνά τον λαβύρινθο των σχέσεων στην εποχή του Tinder. Και µέσα από την εξερεύνηση αυτή, θα δούµε τη δική µας πραγµατικότητα να µας κλείνει το µάτι, θα ανακαλύψουµε πράγµατα για τον ίδιο µας τον εαυτό που θα µας εκπλήξουν και ίσως βρούµε τον δρόµο για κείνο το ένα ραντεβού που αξίζει.

Ρικ Πιτίνο: "Συμβόλαιο μίας ημέρας"

Συμβόλαιο μίας ημέρας

Υπογράψτε συµβόλαιο µίας ηµέρας µε τον εαυτό σας, και κερδίστε στο παιχνίδι της ζωής.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας από τους πιο δυναµικούς και επιτυχηµένους προπονητές µπάσκετ όλων των εποχών. Σε αυτόν τον εµπνευσµένο και πρακτικό οδηγό µοιράζεται το κλειδί της επιτυχίας του στα παρκέ του µπάσκετ και στη ζωή: το µυστικό βρίσκεται στο περίφηµοσυµβόλαιο της µίαςηµέρας µε τον ίδιο τον εαυτό σου. Υπογράφοντας αυτό το συµβόλαιο, κάθε τηλεφώνηµα, κάθε συνάντηση, κάθε δράση είναι σηµαντική για την επόµενη µέρα.

Μέσα από το βιβλίο αυτό θα µάθεις πώς: 
• Να εστιάζεις µε πειθαρχία σε ό,τι κάνεις: στον σχεδιασµό, στις προτεραιότητες και στη στρατηγική της καριέρας σου. 
• Να ανακαλύψεις το αληθινό κλειδί της επιτυχίας: δεν είναι ούτε το χρήµα ούτε η φιλοδοξία, αλλά η ταπεινότητα. 
• Να χρησιµοποιείς την τεχνολογία µε σύνεση. Μην την αφήσεις να υποκαταστήσει την επαφή µε τους κοντινούς σου ανθρώπους. 
• Να παραδέχεσαι τα προβλήµατά σου, ώστε να γίνουν µέρος του παρελθόντος σου. Αν πεις ψέµατα στον εαυτό σου, τα προβλήµατα αυτά θα γίνουν το µέλλον σου. 
• Να κάνεις µικρές αλλαγές που θα προσθέσουν αξία σε κάθε λεπτό της ζωής σου. 

Το Συµβόλαιο µίας ηµέρας θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζεις τη δουλειά, τους στόχους και τη ζωή σου.

Ειρήνη Γεωργή: "Αυτός που θέλουν οι γυναίκες"

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες

Από τότε που γεννηθήκαμε μας λένε ψέματα. Ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο σχέση και οι άντρες μόνο σεξ. Ότι αν οι γυναίκες θέλουν σεξ, είναι τσούλες. Ότι αν οι άντρες θέλουν τρυφερότητα, δεν είναι αρκετά άντρες. Ότι υπάρχει μάχη μεταξύ των φύλων και είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ότι κάποιος πρέπει να είναι από πάνω, αλλιώς θα είναι χαμένος. Κι ότι δεν επιτρέπεται να ζητάμε περισσότερα. Παρόλο που έχουμε άπειρες επιλογές, και ξέρουμε ότι με ένα swipe θα περάσουμε στο επόμενο άτομο, μέσα από τις dating εφαρμογές. Δεν τολμούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα, γιατί κανείς δεν μας άκουγε.

Κι όμως. Τώρα το dating αλλάζει. Πολλές γυναίκες έχουν ήδη καταλάβει. Οι παλιοί κανόνες δεν ισχύουν πια, όσα ξέραμε ήταν λάθος και χρειάζεται να τα μάθουμε ξανά. Να δούμε τις γνωριμίες μεταξύ των φύλων από άλλη σκοπιά. Με αληθινή περιέργεια. Με ειλικρίνεια. Με καλοσύνη. Με σεβασμό. Με διάθεση για γέλιο, διασκέδαση και παιχνίδι. Όλα είναι εδώ. Θα καταλάβεις τι σημαίνουν ακριβώς πράγματα που ακούς εδώ και καιρό, και θα μάθεις νέες έννοιες, που περιγράφουν το dating όπως είναι σήμερα. Από τα σεξιστικά αστεία ως την κουλτούρα του βιασμού, από το Friend Zone ως τα Καλά Παιδιά™, από το φλερτ ως την παρενόχληση, από το σεξ ως τη συναίνεση κι από την απόλαυση ως το οργασμικό κενό. Το dating έχει αλλάξει και κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτός είναι ο οδηγός.

Νάσος Καραστάθης: "Μέρες ντυμένες αντίο"

Μέρες ντυμένες αντίο

Πορεύονται οι άνθρωποι. Άλλοτε ως χάρτινα καραβάκια σε ορμητικά νερά κι άλλοτε με ανοιχτά, μεγάλα φτερά ως αετοί. Γεμίζουν φως, τραύματα, ρωγμές. Οι ήρωες στις ιστορίες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο και καίγονται όπως οι πεταλούδες στο φως το δυνατό. Άλλες όμως φορές καταφέρνουν και περνούν απέναντι, γεμάτοι σοφία, αγάπη και μια γλύκα στα ψιχαλισμένα μάτια τους.  Απλώνουν τα χέρια τους προσπαθώντας από κάπου να κρατηθούν. Αγκαλιάζουν τον έρωτα, έστω αν τις περισσότερες φορές είναι αδιέξοδος, απέλπιδος. Πασπαλίζονται με τη σκόνη του τη χρυσή και κινούν ενάντια στη φθορά, στις συμβάσεις και στα πρέπει. Αν τους συναντήσουμε το δείλι, εύκολα τους ξεχωρίζουμε από ένα παράξενο χαμόγελο, ένα ιδιαίτερο φως. Φορτωμένοι αντίο, θρυμματισμένοι, διπλώνουν και ξαναδιπλώνουν τα λευκά τους μαντίλια, πονούν, μα συνεχίζουν να πορεύονται μοναδικά όμορφοι, κολλώντας τις ρωγμές τους με την κόλλα τη χρυσή.

Στη συλλογή διηγημάτων "Μέρες ντυμένες αντίο", ο πρωτοεμφανιζόμενος Νάσος Καραστάθης υφαίνει ένα μοναδικό ψηφιδωτό χαρακτήρων και καταστάσεων, σε τόπους ξεχασμένους μα και ταυτόχρονα βαθιά εγγεγραμμένους στη συλλογική μνήμη. Ο έρωτας συναντά την απώλεια, και οι ήρωες των ιστοριών του μετεωρίζονται ανάμεσα στο ανυποχώρητο καθήκον και τη μύχια επιθυμία. Το μοναδικό ύφος του Καραστάθη καθιστά το ντεμπούτο του απαραίτητο και διαχρονικό ανάγνωσμα για όσους αναζητούν ένανάξιο συνεχιστή της παρακαταθήκης των μεγάλων δασκάλων της ελληνικής λογοτεχνίας.

Έφη Σακκά: "Ο Ποντικός και η Μαντάμ Λι"

Ο Ποντικός και η Μαντάμ Λι

Μια φορά κι έναν καιρό
σε μια στάση του μετρό,
έμενε ένας ποντικός,
ντροπαλός και μοναχός...
"Μπονζούρ, μικρέ μου βοηθέ,
καλώς μας ήρθες στο ατελιέ",
τον χαιρετίζει η Mαντάμ Λι,
μια μελαχρινή κοπέλα με πλεξούδα γαλλική.

Να σας συστήσουμε τον ποντικό και τη Μαντάμ Λι! Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δίδυμο που έρχεται να ταράξει τα νερά της παριζιάνικης ζωγραφικής και να μας δείξει πως η αγάπη, η αποδοχή και η φιλία είναι κι αυτά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.