"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.

Ζήσης Μπλιάτκας Μετεωρολογία του Κόσμου

Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Ζήση Μπλιάτκα με τίτλο "Μετεωρολογία του Κόσμου".

Ο κόσμος στον οποίο εργάζεται ο Ζήσης Μπλιάτκας είναι αγροτικός. Η ύπαιθρος είναι ο χώρος που συναντά τα θέματά του και έτσι η ζωγραφική του τοποθετείται σε έναν ευρύ χώρο, έναν απέραντο κάμπο. Οι εικόνες του είναι τα τοπία που έχει γύρω του, η εξοχή και η παραγωγική γη. Εκεί, ο καλλιτέχνης εντοπίζει ευτελείς κατασκευές (κυματοθραύστες, χαρταετούς, ηλιακούς θερμοσίφωνες). Η ατελής μορφή τους και η εν δυνάμει ικανότητα τους να λειτουργούν, τα μετατρέπει σε αφηγηματικά οχήματα, σχεδίες με τις οποίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον εξωτερικό κόσμο.

Καθώς η στατικότητα της ζωγραφικής επιφάνειας διατηρεί τα πράγματα σε αιώρηση, αποτελεί το κατάλληλο μέσο για να εξιστορηθούν προσωπικοί μύθοι που κατ' επέκταση επιστρέφουν στο συλλογικό φαντασιακό ρεύμα. Παράλληλα, επιχειρείται η επαναπροσέγγιση παρωχημένων λογισμικών για ζωγραφική στον υπολογιστή και ορισμένων video games από τα οποία ο Μπλιάτκας τροφοδοτεί την εικονογραφία του. Το φως από τα γυαλιστερά αντικείμενα και την ηλεκτρική λάμψη της οθόνης, τα DIY δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης, είναι μερικά από τα θέματα που αφορούν στην σειρά των έργων που θα παρουσιαστούν στην γκαλερί.

Εγκαίνια: 6/4 (7 μ.μ.)

Info: Ρεβέκκα Καμχή | 6/4-2/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 12-6 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρεβέκκα Καμχή

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η μητέρα μου γελάει": Το τελευταίο βιβλίο της Σαντάλ Άκερμαν στα ελληνικά

Το βιβλίο που έγραψε η σημαντική σκηνοθέτρια λίγο πριν το τέλος της ζωής της μητέρας της μπλέκει κειμενικά θραύσματα, έγχρωμες φωτογραφίες από το αρχείο της και στιγμιότυπα από ταινίες της. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλήθος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Ο Soteur και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το νέο coloring book "Η τέχνη αλλιώς"

Μια διαδραστική εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με Q&A και υπογραφές βιβλίων από τον δημιουργό.

Τα βιβλία μιλούν σε αυτή τη βιβλιοθήκη του Ίδρυματος Γουλανδρή

Η "Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη" επιστρέφει και δίνει ξανά τη δυνατότητα στους επισκέπτες να "δανειστούν" τα "βιβλία" της, δηλαδή να κάνουν μια συζήτηση με ανθρώπους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.

"Boys With Feelings": Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ του Κωστή Φωκά παρουσιάζεται στο Hyper Hypo

Το Hyper Hypo θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου όπου τα αντρικά σώματα μεταμορφώνονται σε τοπία, σε μια βραδιά με μουσική ειδικά επιμελημένη από τον ίδιο.

Το νέο βιβλίο του ΜΙΕΤ είναι μια ανδρομή στα θεμέλια της δημοκρατίας

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο "Δημοκρατία – Ιστορική αναδρομή" του σημαντικού πολιτικού στοχαστή John Dunn.

Με τις "Uber Διαδρομές Τέχνης" κλείνεις την πόρτα στον θόρυβο και κάνεις την τέχνη μέρος της καθημερινότητάς σου

Η τέχνη γίνεται η καθημερινή μας συνταγή ευζωίας με την νέα ενέργεια της Uber που τη φέρνει πιο κοντά μας με 3.000 δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις, μουσεία και πολιτιστικές εμπειρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (8-14/12)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.