Ανακαλύψτε "5 μικρές ανθρώπινες ιστορίες" μέσα απο τον "Βυζαντινό κόσμο του Τάσου Μαντζαβίνου"

Μη χάσετε την τελευταία εκδήλωση για την περιοδική έκθεση «O Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου».

O Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου

Η, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, αναβληθείσα τιμητική εκδήλωση για τον ζωγράφο Τάσο Μαντζαβίνο με τίτλο "5 μικρά έργα – 5 μικρές ανθρώπινες ιστορίες", προγραμματίστηκε εκ νέου για την Παρασκευή, 17 Μαρτίου (12-2.30 μ.μ.) στο μέγαρο του Μουσείου Λοβέρδου – Παραρτήματος του Β.Χ.Μ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο π. Περίανδρος Επιτροπάκης, Αρχαιολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας & Εκπαίδευσης, θα παρουσιάσει πέντε έργα του καλλιτέχνη που φιλοτεχνήθηκαν στο περιθώριο διεξαγωγής της προαναφερθείσας ατομικής έκθεσης και τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου σύλληψης και μετουσίωσης της καλλιτεχνικής ιδέας σε εικαστικό έργο από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Κεντρική θέση μεταξύ των συγκεκριμένων έργων καταλαμβάνει η υλοποίηση σε τρισδιάστατο γλυπτό με επιπρόσθετη σε αυτό χρωματική επέμβαση ενός παλαιότερου σχεδίου του καλλιτέχνη, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Το νέο αυτό γλυπτικό έργο αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Τάσου Μαντζαβίνου με τον γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά και για αυτή τους της συνεργασία, οι δύο καλλιτέχνες θα κληθούν να συνομιλήσουν δημόσια, αμέσως μετά την παρουσίαση των έργων.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με τις εργασίες συντήρησης ενός άλλου από τα παρουσιαζόμενα έργα και στο διάλειμμα, το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει το σύνολο των πέντε αυτών έργων, τα οποία θα βρίσκονται εκτεθειμένα στο Μουσείο Λοβέρδου για έναν περίπου μήνα συνοδευόμενα από όλο το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Το δεύτερο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, διάρκειας 30 λεπτών, περιλαμβάνει την σουίτα αρ. 1 για σόλο τσέλο και το Air από την ορχηστρική σουίτα αρ. 3 για τσέλο και πιάνο του Johann Sebastian Bach. Στο τσέλο θα είναι ο Στέφανος Γιαννόπουλος και στο πιάνο η Δέσποινα Παρασκευά.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 60 άτομα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.