Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου «γλυπτική εικόνα».

Saxa Loquuntur – Τοπία απ’τις μέρες της κάταρρευσης

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, "Οι βράχοι μιλούν  – Τοπία απ’τις μέρες της κατάρρευσης", ανοίγει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Sozopolis του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας

"Οι βράχοι μιλούν" ή αλλιώς "Saxa Loquuntur" κατά τον λατινικό αφορισμό. Καταθέτουν μαρτυρίες για έναν κόσμο υπό κατάρρευση και την ίδια στιγμή ονειρεύονται την επανεκκίνηση της ανθρώπινης αντίληψης. Ο Ζούλιας εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά τα καλοκαίρια. Σε αυτά ανακαλύπτει μορφές, παραστάσεις, τοπία που δημιουργεί το βλέμμα, ο τρόπος με τον οποίο τα κοιτάζει. Με μια μέθοδο που ονομάζει "γλυπτική εικόνας" επιχειρεί να τα μεταφέρει ζωγραφικά. 

Παράλληλα, η "Αντιπληθυντική Βιβλιοθήκη" του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ.., με την παραστατική διάλεξη (lecture performance) "Paul Swan: ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο". Ο ιστορικός τέχνης Κίμων Θεοδώρου και η ηθοποιός Χριστίνα Σπύρου φιλοτεχνούν το πορτρέτο του ζωγράφου, γλύπτη, χορευτή και ποιητή Paul Swan με αφορμή μια έκθεση ζωγραφικής του στην Αθήνα του 1911. Η έρευνα του Θεοδώρου για τον Swan θα κατατεθεί στην "Αντιπληθυντική Βιβλιοθήκη", που είναι μια ιδιότυπη βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο η οποία θα λειτουργεί στο Sozopolis.

Paul Swan: ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο

Εγκαίνια: 11/2 (6-10 μ.μ.)

Info: Sozopolis | 11, 12, 17, 19, 24, 26/2 | Ώρες λειτουργίας: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Sozopolis (Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθήνας)

Σωζοπόλεως 15, Κέντρο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.