Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου «γλυπτική εικόνα».

Saxa Loquuntur – Τοπία απ’τις μέρες της κάταρρευσης

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, "Οι βράχοι μιλούν  – Τοπία απ’τις μέρες της κατάρρευσης", ανοίγει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Sozopolis του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας

"Οι βράχοι μιλούν" ή αλλιώς "Saxa Loquuntur" κατά τον λατινικό αφορισμό. Καταθέτουν μαρτυρίες για έναν κόσμο υπό κατάρρευση και την ίδια στιγμή ονειρεύονται την επανεκκίνηση της ανθρώπινης αντίληψης. Ο Ζούλιας εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά τα καλοκαίρια. Σε αυτά ανακαλύπτει μορφές, παραστάσεις, τοπία που δημιουργεί το βλέμμα, ο τρόπος με τον οποίο τα κοιτάζει. Με μια μέθοδο που ονομάζει "γλυπτική εικόνας" επιχειρεί να τα μεταφέρει ζωγραφικά. 

Παράλληλα, η "Αντιπληθυντική Βιβλιοθήκη" του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ.., με την παραστατική διάλεξη (lecture performance) "Paul Swan: ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο". Ο ιστορικός τέχνης Κίμων Θεοδώρου και η ηθοποιός Χριστίνα Σπύρου φιλοτεχνούν το πορτρέτο του ζωγράφου, γλύπτη, χορευτή και ποιητή Paul Swan με αφορμή μια έκθεση ζωγραφικής του στην Αθήνα του 1911. Η έρευνα του Θεοδώρου για τον Swan θα κατατεθεί στην "Αντιπληθυντική Βιβλιοθήκη", που είναι μια ιδιότυπη βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο η οποία θα λειτουργεί στο Sozopolis.

Paul Swan: ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο

Εγκαίνια: 11/2 (6-10 μ.μ.)

Info: Sozopolis | 11, 12, 17, 19, 24, 26/2 | Ώρες λειτουργίας: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ιστορίες "Libido" στη γκαλερί ΑΛΜΑ

Η νέα έκθεση του Capten κρύβει εικόνες εμπνευσμένες από τη Λαίδη Γκοντάιβα, τον θρυλικό Peeping Tom και άλλους μυθικούς χαρακτήρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/03/2023

Ο ΑΚΤΟ δίνει το λόγο σε σύγχρονες καλλιτέχνιδες

Μια πολυσυλλεκτική εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες δημιουργούς.

Τα ρομαντικά έργα του Διονύσιου Σολωμού συναντούν την τέχνη του Μανώλη Χάρου

Η έκθεση "Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος" παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

"Visual Arts Initiator": Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας της Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκαλεί καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην 3η έκδοση του προγράμματος.

Γιατί οι αρχαιολόγοι διαφωνούν με τον νόμο για τη μετατροπή των αρχαιολογικών μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου;

Τι αλλάζει σε διοικητικά συμβούλια, χορηγίες, παραρτήματα μουσείων; Οι αρχαιολόγοι μας εξηγούν γιατί ένα σημαντικό κύμα διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρχαιολογική και μουσειολογική κοινότητα της χώρας.

Το καλλιτεχνικό πρότζεκτ της Ειρήνης Λιναρδάκη έρχεται στο "Θεατράκι" της Κυψέλης

Το έργο "Sanctuary City" παρουσιάζεται σε επιμέλεια του Almir Koldzic και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου.

Τα νέον έργα τέχνης του Douglas Gordon πλημμυρίζουν τη Gagosian

Η έκθεση "Neon Ark" του καλλιτέχνη είναι αυτοβιογραφική, ξυπνάει όμως και τη νοσταλγία σε πολλούς θεατές που έχουν μεγαλώσει σε αντίστοιχους κύκλους.