NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

NFT Myrto Stampoulou-requiem( Μυρτώ Σταμποπούλου

Σε συνεργασία με το Spania.io, την πρώτη πλατφόρμα-market place για NFT στην Ελλάδα, και την ιστορικό τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, η γκαλερί Ζουμπουλάκη, παρουσιάζει στις 10 Δεκεμβρίου (12.30 μ.μ-2.30 μ.μ) μια σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που συνεργάζονται με τον χώρο, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να αποκτήσει τα έργα αυτά στη μορφή πιστοποιημένων, αυθεντικών και συλλεκτικών NFT.

NFT Melina Mosland
Μελίνα Μόσλαντ

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 13 έργα που θα διατεθούν σε NFT, θα είναι όλα μοναδικά, δηλ. εκδόσεις 1/1. Η διάθεση των NFT θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (12 μ.μ). Τα NFT αυτά έχουν ιδιαίτερη συλλεκτική αξία, εφόσον όχι μόνο διατίθενται σε ένα αντίτυπο το καθένα, αλλά και επειδή είναι τα πρώτα NFT που διαθέτει προς πώληση μια ελληνική γκαλερί με τον τρόπο αυτό. Επιπλέον, οι τιμές τους κυμαίνονται σε εξαιρετικά προσιτά επίπεδα, αφού ένας από τους στόχους της δράσης αυτής είναι να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα των NFT και να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα αυτής της πολλά υποσχόμενης νέας τεχνολογίας.

NFT Natassa Poulantza
Νατάσσα Πουλαντζά

Πρέπει να επισημανθεί ότι το Spania.io παρέχει τη δυνατότητα αγοράς NFT με τη χρήση κρυπτονομισμάτων αλλά και ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας, καθιστώντας τη διαδικασία ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πορτοφολιού (στο οποίο θα αποθηκευτεί το NFT), κάτι που στο Spania.io γίνεται με ένα μόνο κλικ. Καθώς τα NFT θα διατεθούν σε μοναδικά αντίτυπα και θα αποκτηθούν από τον πρώτο που θα επιλέξει το καθένα, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να έχουν γίνει μέλη και να έχουν δημιουργήσει το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι πριν την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

NFT Spania_Metaverse
 Spania Metaverse

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στοεικαστικό αυτό εγχείρημα είναι οι Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας), Θωμάς Διώτης, Georgia Fambris, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Βασιλική Κούκου, Τζένη Κωδωνίδου, Μελίνα Μόσλαντ, Ελένη Μυλωνά, Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ, Νατάσσα Πουλαντζά, Μυρτώ Σταμπούλου και Παύλος Τσάκωνας. Τα NFT των παραπάνω καλλιτεχνών βασίζονται σε ζωγραφικά έργα, σχέδια, χαρακτικά, ψηφιακά σχέδια, animation, βίντεο και φωτογραφίες τους, και μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στη διεύθυνση Spania.io/zoumboulakis_galleries αλλά και στο χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο 10/12 (12.30 μ.μ), διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), όπου θα προβάλλονται σε οθόνες τα έργα-NFT και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη νέα αυτή τεχνολογία και την παρουσία της στον χώρο της τέχνης.

NFT Vassilis Ratmios Karouk-Player
Βασίλης Ράτμιος-Καρούκ

To Spania.io είναι η πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2021 και έχει ήδη διαθέσει συλλεκτικά NFT για εικαστικούς καλλιτέχνες, εμβληματικούς αθλητές, μουσικούς, φωτογράφους κ.ά. Είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή για τη δημιουργία και τη διάθεση NFT και συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους, επιλεγμένους δημιουργούς. Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους τέχνης στην Αθήνα. Στην αίθουσά της έχουν παρουσιαστεί και εξακολουθούν να παρουσιάζονται εκθέσεις ιστορικής σημασίας, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της (2018), η Γκαλερί συνεχίζει την πορεία της στον χώρο της σύγχρονης τέχνης επιλέγοντας και προτείνοντας έργα νεότερων, καθώς και καθιερωμένων καλλιτεχνών, προσφέροντας τη σταθερή ματιά της και ανταποκρινόμενη στη μακρά ιστορία της.

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 π.μ-8 μ.μ | Τετάρτη & Σάββατο: 11 π.μ-3 μ.μ | Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Κριεζώτου 6, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.