"Στο βάθος της ανθρωπινης Ψυχής": Τα γλυπτά του Θωμά Μπερτόλη εξερευνούν αρχέγονους πολιτισμούς

Τα έργα του, για την παρούσα έκθεση, προέκυψαν από την ανάγκη του να μορφοποιήσει σκέψεις, συναισθήματα και πάθη που βρίσκονται καταχωνιασμένα στο ασυνείδητο βάθος της ανθρώπινης ψυχής του, όπως μίσος, αγάπη, χαρά, δύναμη, απελπισία, εν συναίσθηση.

' Στο βάθος της ανθρωπινης Ψυχής '

Η γκαλερί "7" παρουσιάζει από 13 Δεκεμβρίου την έκθεση γλυπτικης του Θωμά Μπερτόλη με τίτλο "Στο βάθος της ανθρώπινης Ψυχής".

Ο καλλιτέχνης λέει πως τα έργα του, για την παρούσα έκθεση, προέκυψαν από την ανάγκη του να μορφοποιήσει σκέψεις, συναισθήματα και πάθη που βρίσκονται καταχωνιασμένα στο ασυνείδητο βάθος της ανθρώπινης ψυχής του, όπως μίσος, αγάπη, χαρά, δύναμη, απελπισία, εν συναίσθηση. Όλα αυτά, εξωτερικεύονται μέσω των γλυπτών του, τα οποία έχουν συσχετίζονται με τους μύθους και την προϊστορία αρχέγονων ελληνικών και άλλων πολιτισμών. Ένα πνευματικό και δημιουργικό μπλέξιμο της ζωής. 

Ο Θωμάς Μπερτόλης γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με την κεραμική-γλυπτική από το 1994. Από το 1995-2014 σπούδασε σε εργαστήρια κεραμικής -γλυπτικής και σεμινάρια του Κυκλαδικού Μουσείου Ιστορίας Τέχνης.

Info: Γκαλερί 7 | 13/12/22-4/1 /23| Τρ., Πεμ., Παρ.: 12 - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 12 - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.