Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Obelix & Obelix: At home I am a tourist

Η έκθεση "Obelix & Obelix: At home I am a tourist" κάνει εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου στο Allouche Benias Gallery και παρουσιάζει έργα των Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck. 

Humberto Poblete-Bustamante είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το στυλ του Humberto είναι ξεχωριστό – χρησιμοποιεί λάδι για να δημιουργήσει παχιά και πολλαπλά στρώματα χρώματος που συνυπάρχουν ως ένα στους καμβάδες του.

Έχει επηρεαστεί από τη δεκαετία του 1980 καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη σε παγκόσμια κλίμακα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αποτυχημένη πολιτική, οι ταξικές διακρίσεις, η μόδα και η μουσική παίζουν χαρακτηριστικό ρόλο στο έργο του καλλιτέχνη. 

Ο Stefan Rinck είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φιλοσοφία στο Universität des Saarlandes και Γλυπτική στο Academy of Arts στην Καρλσρούη. Στη δουλειά του, χρησιμοποιεί παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές σμιλεύοντας γλυπτά σε αμμόπετρα, ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Επηρεάζεται από την pop κουλτούρα, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κόμικς και αντλεί έμπνευση από ιστορικές, μυθολογικές, θρησκευτικές και λαογραφικές εικόνες. 

Ο Rinck αναφέρει πως ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι των Gang of Four "At home he feels like a tourist". Το πρώτο σκέλος, "Obelix & Obelix" αναφέρεται στον σχηματισμό ενός ζευγαριού. Ενός ζευγαριού υπό την κλασική έννοια – ενός ζευγαριού όπως των γλυπτών "Husband & Mermaid" της έκθεσης.

Εγκαίνια 8/10 (6-9 μ.μ.)

Info: Allouche Benias  | 8/10-12/11 | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.