Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Obelix & Obelix: At home I am a tourist

Η έκθεση "Obelix & Obelix: At home I am a tourist" κάνει εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου στο Allouche Benias Gallery και παρουσιάζει έργα των Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck. 

Humberto Poblete-Bustamante είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το στυλ του Humberto είναι ξεχωριστό – χρησιμοποιεί λάδι για να δημιουργήσει παχιά και πολλαπλά στρώματα χρώματος που συνυπάρχουν ως ένα στους καμβάδες του.

Έχει επηρεαστεί από τη δεκαετία του 1980 καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη σε παγκόσμια κλίμακα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αποτυχημένη πολιτική, οι ταξικές διακρίσεις, η μόδα και η μουσική παίζουν χαρακτηριστικό ρόλο στο έργο του καλλιτέχνη. 

Ο Stefan Rinck είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φιλοσοφία στο Universität des Saarlandes και Γλυπτική στο Academy of Arts στην Καρλσρούη. Στη δουλειά του, χρησιμοποιεί παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές σμιλεύοντας γλυπτά σε αμμόπετρα, ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Επηρεάζεται από την pop κουλτούρα, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κόμικς και αντλεί έμπνευση από ιστορικές, μυθολογικές, θρησκευτικές και λαογραφικές εικόνες. 

Ο Rinck αναφέρει πως ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι των Gang of Four "At home he feels like a tourist". Το πρώτο σκέλος, "Obelix & Obelix" αναφέρεται στον σχηματισμό ενός ζευγαριού. Ενός ζευγαριού υπό την κλασική έννοια – ενός ζευγαριού όπως των γλυπτών "Husband & Mermaid" της έκθεσης.

Εγκαίνια 8/10 (6-9 μ.μ.)

Info: Allouche Benias  | 8/10-12/11 | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.