Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Obelix & Obelix: At home I am a tourist

Η έκθεση "Obelix & Obelix: At home I am a tourist" κάνει εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου στο Allouche Benias Gallery και παρουσιάζει έργα των Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck. 

Humberto Poblete-Bustamante είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το στυλ του Humberto είναι ξεχωριστό – χρησιμοποιεί λάδι για να δημιουργήσει παχιά και πολλαπλά στρώματα χρώματος που συνυπάρχουν ως ένα στους καμβάδες του.

Έχει επηρεαστεί από τη δεκαετία του 1980 καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη σε παγκόσμια κλίμακα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αποτυχημένη πολιτική, οι ταξικές διακρίσεις, η μόδα και η μουσική παίζουν χαρακτηριστικό ρόλο στο έργο του καλλιτέχνη. 

Ο Stefan Rinck είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φιλοσοφία στο Universität des Saarlandes και Γλυπτική στο Academy of Arts στην Καρλσρούη. Στη δουλειά του, χρησιμοποιεί παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές σμιλεύοντας γλυπτά σε αμμόπετρα, ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Επηρεάζεται από την pop κουλτούρα, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κόμικς και αντλεί έμπνευση από ιστορικές, μυθολογικές, θρησκευτικές και λαογραφικές εικόνες. 

Ο Rinck αναφέρει πως ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι των Gang of Four "At home he feels like a tourist". Το πρώτο σκέλος, "Obelix & Obelix" αναφέρεται στον σχηματισμό ενός ζευγαριού. Ενός ζευγαριού υπό την κλασική έννοια – ενός ζευγαριού όπως των γλυπτών "Husband & Mermaid" της έκθεσης.

Εγκαίνια 8/10 (6-9 μ.μ.)

Info: Allouche Benias  | 8/10-12/11 | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.