Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Το Φανταστικό μου Μουσείο Pablo Picasso Guernica

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος ξεκινάει τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση του Στάθη Βατανίδη με τίτλο "Το φανταστικό μου Μουσείο" σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως 29 Οκτωβρίου.

Το φανταστικό μου Μουσείο Amedeo Modigliani Jeanne Hebuterne
Amedeo Modigliani Jeanne Hebuterne

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης. Μέσα από τη μακρά και πολυετή πορεία του στο χώρο της τέχνης επέλεξε σε αυτή την έκθεση να συνδιαλεχθεί με καλλιτέχνες που θαυμάζει και αγαπά, με ένα διαφορετικό και πολύ έξυπνο τρόπο. Οι επισκέπτες της έκθεσης κατά την περιήγηση τους θα παρατηρήσουν, να ξεπροβάλλουν μέσα από τα έργα οικείες φιγούρες και στοιχεία που μας παραπέμπουν σε γνωστά αριστουργήματα.

Το Φανταστικό μου Μουσείο Edouard Manet Le Dejeunner sur l herbe
Edouard Manet Le Dejeunner sur l herbe

Οι χαρτοπαίκτες του  Paul Cézanne, η Guernica του Pablo Picasso μία πισίνα του David Hockney, και όχι μόνο, μπλέκονται μέσα στο γνώριμο ζωγραφικό περιβάλλον του Στάθη Βατανίδη δημιουργώντας έτσι μία μοναδική έκθεση, ένα αφιέρωμα σε κλασσικά έργα που όλοι γνωρίζουμε μέσα από την Ιστορίας της Τέχνης. 

Εγκαίνια: 6/10 (6-10 μ.μ.)

Info: Τεχνοχώρος | 6-29/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 5.30-8.30 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. - 5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Eurobank & Μουσείο Μπενάκη: Μια νέα συνεργασία για τον πολιτισμό

Έργα από τη συλλογή νεοελληνικής τέχνης της Eurobank συνομιλούν με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/01/2026

Δύο Έλληνες αρχιτέκτονες στη Seoul Biennale

Η "Ηχώ" των Bureau de Change στο επίκεντρο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αυτήν την Κυριακή

Αυτή την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε τους χώρους χωρίς να πληρώσετε στην είσοδο. Διαφορετικό καθεστώς ισχύει για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Xie Rong για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μια performance μουσικού αυτοσχεδιασμού

Η πλατφόρμα Movement Research Project παρουσιάζει την παράσταση-ωδή στην μνήμη "怀旧 — Holding the Past", με την περίφημη Κινέζα καλλιτέχνιδα.

Οι Δελφοί τη δεκαετία του 1950 με τον φακό του Robert McCabe

Σπάνιες μεταπολεμικές φωτογραφίες στην παρουσίαση του Λευκώματος στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Το βαθιά συγκινητικό Ihsane έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το συγκλονιστικό έργο του Sidi Larbi Cherkaoui από τα Ballet du Grand Théâtre de Genève και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Gagosian φέρνει την πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.