Η έκθεση "Songlines" για λίγες μέρες ακόμα στο Μέγαρο Μουσικής

Οι επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση «Σβόλοι», θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καλλιτέχνιδα, Κατερίνα Κατσιφαράκη στον Κήπο του Μεγάρου.

Κατερίνα Κατσιφαρακη

Λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρατείνει έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση "Songlines" της Κατερίνας Κατσιφαράκη στον Κήπο, σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση.

Οι επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση "Σβόλοι", αλλά και για το εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον φυσικό καλλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καλλιτέχνιδα, η οποία θα βρίσκεται κάθε βράδυ στον Κήπο από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.  

Songlines

Songlines

Διάσπαρτες σε 19 σημεία του Κήπου, νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων στο φυσικό εκθεσιακό περιβάλλον, παρουσιάζονται εν μέρει στο φως της ημέρας και στο σύνολό τους μετά τη δύση του ήλιου έως αργά τη νύχτα.

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης σε πρώτη προβολή το νέο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή "Do-Nothing Farming 2022", το οποίο πλαισιώνει την εγκατάσταση "Σβόλοι". Στο βίντεο καταγράφεται η συμμετοχική διαδικασία παραγωγής των σβόλων με σπόρους κηπευτικών και σιτηρών στο εργαστήριο που οργάνωσε για το σκοπό αυτό ο φυσικός καλλιεργητής Παναγιώτης Μανίκης, στην Αλαγονία του Ταΰγετου τον Μάιο του 2022.

Songlines

Εφήμερες εγκαταστάσεις και δυσδιάκριτες γλυπτικές παρεμβάσεις από φυσικά υλικά απλώνονται στη χλόη και στην πέτρα, αυτόφωτες φωτογραφίες μεταφράζονται σε ζωγραφικές τοπιογραφίες μέσα στη βλάστηση, στιγμιαία βίντεο σαν οπτικά "χαϊκού" και προβολές χωρίς ήχο δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν που προσφέρεται, μέσα από την περιπλάνηση και τον περίπατο ανάμεσα σε φανταστικές και πραγματικές διαδρομές, σε μια βιωματική σύνδεση με τον φυσικό χώρο και σε μια εσωτερική και αναστοχαστική εμπειρία του εαυτού.

Songlines

Songlines

Όπως σημειώνει η Άννα Καφέτση: "Με την έκθεση στον Κήπο του Μεγάρου και την εφήμερη κατοίκηση στο δημόσιο χώρο, η καλλιτέχνις επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, στο ύπαιθρο και στην κοινότητα. Παρατηρεί επί τόπου και συλλέγει τα υλικά και τις μεταφορές της. Συγκροτεί αρχείο κινούμενων σημειώσεων και εικόνων. Μεταφέρει σπόρους, ρίζες και "νεκρές φύσεις” από άλλους τόπους και χρόνους. Η φύση και η κίνηση/βάδιση παραμένουν πάντα στα έργα της Κατερίνας Κατσιφαράκη πηγή ποιητικής σκέψης και αυθεντικού αισθήματος".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Songlines

  • Μεικτά Μέσα

Διάσπαρτες σε 19 σημεία του Κήπου νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο φυσικό εκθεσιακό περιβάλλον, παρουσιάζονται εν μέρει στο φως της ημέρας και στο σύνολό τους μετά τη δύση του ήλιου έως αργά τη νύχτα. Εφήμερες εγκαταστάσεις και δυσδιάκριτες γλυπτικές παρεμβάσεις από φυσικά υλικά απλώνονται στη χλόη και στην πέτρα, αυτόφωτες φωτογραφίες μεταφράζονται σε ζωγραφικές τοπιογραφίες μέσα στη βλάστηση, στιγμιαία βίντεο σαν οπτικά "χαϊκού" και προβολές χωρίς ήχο δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν που προσφέρεται, μέσα από την περιπλάνηση και τον περίπατο ανάμεσα σε φανταστικές και πραγματικές διαδρομές, σε μια βιωματική σύνδεση με το φυσικό χώρο και σε μια εσωτερική και αναστοχαστική εμπειρία του εαυτού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα νέα εικαστικά πρότζεκτ που έρχονται στην Breeder

Δύο σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους στην γκαλερί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/11/2025

Το Vima Art Fair επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με Έλληνα επιμελητή

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λεμεσό της Κύπρου με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη σύγχρονη τέχνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τριγύρω περιοχές.

ΕΜΣΤ: Γιατί ήταν τόσο σημαντικός ο "Ελληνικός Μήνας στο Λονδίνο";

Η Πολύνα Κοσμαδάκη μιλά για μια εκδήλωση που σημάδεψε την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Νέο αφιέρωμα για τον εμβληματικό φωτογράφο Roger Ballen

Η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα με την αναδρομική του Roger Ballen στο Μουσείο Μπενάκη.

Κάθε Τετάρτη μένουμε ως αργά στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκμεταλλευτείτε το διευρυμένο ωράριο του μουσείου για να εξερευνήσετε τις συλλογές του.

Ένα επιβλητικό έργο του Κώστα Τσόκλη κοσμεί πλέον το Καπνεργοστάσιο

Ο κορυφαίος εικαστικός παρουσιάζει το νέο του έργο, "Δέος 2025".

Monet, Warhol και άλλοι ιστορικοί καλλιτέχνες σε μια μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τρεις γενιές, μία συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης.