Ο Daniel Franc απαθανατίζει μυστικές πτυχές της φύσης

Η έκθεση «Invisible Worlds» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Blank Wall Gallery.

Daniel Franc «Czech Republic» © Daniel Franc

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην γκαλερί Blank Wall, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας του Daniel Franc, "Invisible Worlds".

Ο Daniel Franc, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος φωτογράφος εναέριας καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την Πράγα, μας ταξιδεύει με το drone του πάνω από τοπία, ποτάμια, δάση, θάλασσες, ακόμη και βιομηχανικές περιοχές πολλών χωρών, για να μας εκπλήξει με νέες ανακαλύψεις στον κόσμο που νομίζαμε ότι ξέραμε.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Η ενασχόλησή του και η αγάπη του για τη φύση από μικρή ηλικία τον ώθησε στη φωτογραφία τοπίου. Από το 2017, δημιουργεί καλλιτεχνικές εναέριες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις κρυμμένες ομορφιές του κόσμου. Κάνει ένα βήμα πέρα από τη φωτογραφία τοπίου και εξερευνά τον κόσμο από ψηλά παίζοντας με τα σχήματα και τα χρώματα δείχνοντάς μας κάτι που δεν μπορούμε να δούμε μέσα από την προοπτική μας. Πολλές φορές οι φωτογραφίες του απεικονίζουν την επέμβαση του ανθρώπου στη φύση και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Μιλάνε για τα συναισθήματα του καλλιτέχνη, που δεν μπορούν να εκφρασθούν με λέξεις, όμως είναι ορατά στις εικόνες που δημιουργεί.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Για τον Daniel Franc πολλές φορές δε χρειάζονται πολλά λόγια για να ειπωθεί μία ιστορία. Προτιμά να αφήνει το θεατή να φτιάχνει τις δικές του ιστορίες με αφετηρία την εικόνα που βλέπει μπροστά του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες του είναι άτιτλες. Θέλει ο θεατής να δώσει το δικό του τίτλο στην εικόνα που βλέπει μπροστά του. 

Czech Republic Daniel Franc
© Daniel Franc

Ο Daniel θα βρίσκεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης και θα κάνει δύο ομιλίες πάνω στη φωτογραφία με drone για όσους ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ.

Εγκαίνια: 9/9 (8 μ.μ.)

Info: Blank Wall Gallery | 9-2/9 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Τετ., Παρ.: 5.30-9.30 μ.μ., Σαβ.: 12.30-2.30 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαινιάστηκε η Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια από το Ίδρυμα Ωνάση

Επίσημα εγκαίνια για το ανακαινισμένο σπίτι του ποιητή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

11/05/2024

Η Αναστασία Καβαδά βρήκε στην τέχνη και στο "ΛΑΛΑ" τα εργαλεία για να αναστοχαστεί και να μοιραστεί το τραύμα της α-γονιμότητας και της εξωσωματικής

Λίγο πριν τη γιορτή της μητέρας, μπαίνοντας στο ροζ υπνοδωμάτιο - "μηχανή αναγέννησης" που έχει δημιουργήσει η ακαδημαϊκός στον DIY χώρο τέχνης και ενδυνάμωσης ΛΑΛΑ, παίρνουμε λίγο χρόνο να αναστοχαστούμε πάνω στο αποσιωπημένο τραύμα της εξωσωματικής και τη θεραπεία μέσω της τέχνης.

"Σκιές Φωτιάς": Ο Ανδρέας Νικολαΐδης μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναμνήσεων

Δαμάζοντας τη φωτιά ως υλικό, οι δημιουργίες του απηχούν την εμπειρία της μετάβασης.

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.