"Sonic Stories": Ο κόσμος βιώνεται μέσα από ήχους

Ηχητικές εγκαταστάσεις, έργα και ζωντανές περφόρμανς ξετυλίγουν τις ανθρώπινες σχέσεις και δίνουν φωνή σε περιθωριοποιημένες ομάδες στη νέα δράση της Στέγης, σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

school for sonic memory Maria Ilia Kastrouni Redeeming Gossip

Από 15 έως 26 Ιουνίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η Γαλλική Σχολή Αθηνών μας καλούν να ακούσουμε τον κόσμο μέσα από ήχους. Ένας ηχητικός κήπος, ηχητικά έργα τέχνης, live performances, φανταστικά ηχοτοπία συνθέτουν έναν κόσμο ηχητικών εκπλήξων στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης και τον κήπο της Γαλλικής Σχολής.

Μέσα από τις ηχητικές εγκαταστάσεις του "Sonic Stories", το κοινό θα διερευνήσει τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον ήχο. Πώς μπορούν οι οικείες αφηγήσεις ανθρώπων που δεν ακούγονται συχνά να γίνουν οχήματα για μια ηχητική ενσυναίσθηση που αμφισβητεί τον αποκλεισμό; Το "Sonic Stories” συγκεντρώνει τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στον ήχο ως τρόπο ανανέωσης της ευαισθησίας μας απέναντι στον κόσμο.

Sonic Stories Sonic Garden Liquid Aesthesia ABSENCE Henrique Fernandes and Vincent Martial
Liquid Aesthesia ABSENCE Henrique Fernandes and Vincent Martial

Σε συνέχεια των μουσικών έργων που παρουσίασε η Στέγη στο πρόσφατο παρελθόν, "Tuned City” και τα "Soundscapes / Landscapes”, το "Sonic Stories” εστιάζει στο πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη σχέση μας με τον κόσμο γύρω μας, μέσω του ήχου. Πώς ο ήχος δημιουργεί τη δυνατότητα να κατανοήσουμε με νέους τρόπους; Πώς μπορούμε να ανιχνεύσουμε τα στοιχεία ενός κοινού γίγνεσθαι τριών εμβληματικών μεσογειακών πόλεων; Πώς μπορεί ο ήχος να εμπλουτίσει και να εντείνει τη σχέση μας με το περιβάλλον και τις απειλές που αντιμετωπίζει; Πώς μπορούν οι οικείες αφηγήσεις ανθρώπων που δεν ακούγονται συχνά να γίνουν οχήματα για μια ηχητική ενσυναίσθηση που αμφισβητεί τον αποκλεισμό;

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από οπτικές πληροφορίες, ο ήχος έχει μια αμεσότητα που διαπερνά τους κώδικες και τις συμβάσεις, προκειμένου να προκαλέσει μια ενστικτώδη αντίδραση. Αλλά η ακρόαση μπορεί επίσης να μας αποκαλύψει νέα στοιχεία, οδηγώντας μας σε ιστορίες που δεν έχουν ακόμη ακουστεί, σε σχέσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί και σε φωνές που παραμένουν σιωπηλές για πολύ καιρό. Το "Sonic Stories” στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης και τον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών συγκεντρώνει τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στον ήχο ως τρόπο ανανέωσης της ευαισθησίας μας απέναντι στον κόσμο.

Συντελεστές 
Εκτελεστικός Διευθυντής Στέγης Ιδρύματος Ωνάση: Χρήστος Ι. Καρράς 
Επικεφαλής Παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου
Παραγωγοί: Άκης Χοντάσης, Ειρηλένα Τσάμη
Συντονισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: Ντόρα Βουγιούκα
Υποστήριξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Παραγωγής: Βέρα Πετμεζά 
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριανότα Γιαννάκη, Ιουλία Σταμούλη 
Τεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας 
Ανάθεση-παραγωγή:Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Αναλυτικά οι δράσεις

SONIC GARDEN

Sonic-Stories Listen to my world
Listen to my world

Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances. Ένας ηχητικός κήπος ξεπροβάλει στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances δημιουργούν ένα φανταστικό ηχοτοπίο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου. Η ακουστική ζωή του κήπου, εμπλουτίζεται με νέες ηχητικές εκπλήξεις. Οι ηχητικές εγκαταστάσεις είναι το βασικό στοιχείο του προγράμματος, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε νέες αντιλήψεις, ενώ ταυτόχρονα προωθούν την ανάγκη για αλλαγή σε κοινωνικό επίπεδο. Την έκθεση επιμελήθηκε η Raquel Castro.
Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες & Συμμετέχουσες Καλλιτέχνιδες: Thessia Machado, Martyna Poznanska, Rie Nakajima, Henrique Fernandes (Sonoscopia), Vincent Martial, Μιχαήλ Καρίκης, Pierre Berthet

15 – 26.6 | Είσοδος ελεύθερη

Τα έργα αναλυτικά

school for sonic memory Asmaa Jama Everything turns to water
Asmaa Jama, Everything turns to water

NOMADIC NOISES | THESSIA MACHADO (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Live performance: 15.06| 18:00
Το "Nomadic Noises” είναι μια προσωρινή συνύπαρξη ηχητικών περιστάσεων σε έναν συγκεκριμένο κήπο σε καθορισμένο χρόνο. Οχτώ απλές κατασκευές τοποθετημένες πάνω σε δέντρα φιλοξενούν μηχανήματα που αναπαράγουν ήχους από διαφορετικά υλικά. Οι αλληλοδιαπλεκόμενοι ρυθμοί που εκπέμπονται από αυτά διαχέονται στον κήπο και προσκαλούν άλλους ήχους να τους συμπληρώσουν, ένα πεδίο συγκοπών που συμμετέχει στις τοπικές ηχητικότητες.

THE GARDEN OF EARTHLY DELIGHTS | MARTYNA POZNAŃSKA (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Live performance: 15 – 26.06  | 19:00
Η μη ανθρώπινη αφήγηση μπορεί να οριστεί ως μια ιστορία που λέγεται χωρίς τη χρήση της ανθρώπινης γλώσσας, αλλά με ό,τι βασιλεύει στο φυσικό περιβάλλον, όπως οι ρυτίδες στον κορμό ενός δέντρου, τα πεσμένα φύλλα, το βουητό των μελισσών, η γεύση του γρασιδιού, η υφή του χώματος, η μυρωδιά του νερού.

MANY QUIET DIALOGUES | RIE NAKAJIMA (ΙΑΠΩΝΙΑ)

Live performance: 16.06| 18:00
Το "Many quiet dialogues” είναι μια site-specific εγκατάσταση με ήχο και κίνηση φτιαγμένη από φυσικά αντικείμενα και κινητική στον κήπο.
Το έργο δονείται και ηχεί, με φυσικά και τεχνητά στοιχεία, γεμίζοντας τον πράσινο χώρο με βουητά και κουδουνίσματα και με μια μυστηριώδη αίσθηση ενέργειας, που σε προσκαλεί να κάνεις ένα απρόσμενο βήμα.

LIQUID AESTHESIA #3 – ABSENCE | HENRIQUE FERNANDES, SONOSCOPIA (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) & VINCENT MARTIAL (ΓΑΛΛΙΑ)

Live performance: 17.06 | 18:00
Στην παρούσα εκδοχή του "Liquid Aesthesia”, ο Henrique Fernandes και ο Vincent Martial θα επικεντρωθούν στην ιδέα του υγρού στοιχείου (του νερού) ως μιας απούσας, αόρατης ύλης, ως μιας μεταφοράς. Για να προσεγγίσουν αυτή την ιδέα της "Απουσίας", οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα μονοπάτι με ηχητικά αντικείμενα/γλυπτά σε μια επιλεγμένη περιοχή του κήπου, επιχειρώντας να κινητοποιήσουν την ακουστική μνήμη των ακροατών και να τους κάνουν να σκεφτούν τη σημασία του νερού.

WE ARE THE WEATHER | ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΙΚΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

Live performance: 17.06 |  18:00
Το "We Are the Weather” είναι ένα νέο έργο που εξερευνά τη σχέση μας με τα καιρικά φαινόμενα και τη γοητεία που μας ασκούν. Παραδοσιακά τραγούδια που ζητούν από το φως του ήλιου να λιώσει το χιόνι για να βλαστήσει η γη, ασυνήθιστα μουσικά όργανα σε αίθουσες συναυλιών που μιμούνται τον ήχο μιας δυνατής καταιγίδας και παιδικές φωνές που φωνάζουν συνθήματα σε διαδηλώσεις για το κλίμα, όλα αποτελούν απόδειξη των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους η ακουστική κουλτούρα εκφράζει την αδιαμφισβήτητη φυσική, υπαρξιακή, συναισθηματική και πολιτική σύνδεσή μας με τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Listen to My World

Μια ηχητική εγκατάσταση στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης από τη Claudia Molitor. Το έργο "Listen to My World” γεννήθηκε από το ενδιαφέρον για την ακρόαση ιστοριών που δεν λέγονται συχνά και από την πεποίθηση ότι αυτές οι ιστορίες έχουν σημασία. Εξετάζει τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ότι ένας τόπος ή χώρος μας συμπεριλαμβάνει ή μας αποκλείει, και προτείνει ότι το να ακούμε τις εμπειρίες των άλλων σχετικά με αυτούς τους χώρους και τόπους θα μπορούσε να μας προσφέρει τρόπους να είμαστε πιο συναισθητικοί και γενναιόδωροι ο ένας προς την άλλη. Σε αυτούς τους διχαστικούς καιρούς που χωρίζουν αντί να ενώνουν, όπου η διαφορετικότητα παρερμηνεύεται εσκεμμένα ως ασυμβίβαστη διαφορά και το να ακούς τους άλλους έχει αντικατασταθεί από το να μονολογείς μπροστά τους, είναι απαραίτητο να συναντήσουμε ο ένας την άλλη εκ νέου.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του "Listen to My World” η Claudia Molitor συναντήθηκε με μια σειρά ανθρώπων σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά. Έχοντας περιέργεια να ακούσει τις ιστορίες τους, έμαθε περισσότερα για το πώς βιώνουν, βλέπουν, ακούν και κατανοούν τους χώρους στα μέρη που αποκαλούν σπίτι τους. Ενώ υλοποιούσε το έργο, η Molitor αναλογιζόταν τους υπέροχους ανθρώπους που συνάντησε, τις ιστορίες που της είπαν, τις εμπειρίες που ήταν αρκετά γενναιόδωροι για να μοιραστούν μαζί της, τους χώρους που της σύστησαν και της έμαθαν να βλέπει διαφορετικά, και πώς αυτές οι συναντήσεις την επηρέασαν. Όλες αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί έχουν υφανθεί στην οπτική και ηχητική υλικότητα της εγκατάστασης, ώστε να αντανακλώνται αυτές οι συναρπαστικές συναντήσεις. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες που μοιράστηκαν με τη Molitor οι Adele Jones, Marisa De Picker, Pauliina Näsänen, Razane H. και Salam Susu. 

Συντελεστές
Ιδέα, Μουσική και Σχεδιασμός Ήχου: Claudia Molitor
Σχεδιασμός και Κατασκευή Εγκατάστασης: Claudia Molitor and James Johnson

SCHOOL FOR SONIC MEMORY

Παρτιτούρες, εικόνες, κείμενα, μυρωδιές, χορογραφίες, μουσική και ηχογραφημένοι ήχοι στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης. Έξι "νομάδες" και εννιά τοπικοί φιλοξενούμενοι εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους η Μασσαλία, η Αθήνα και η Αλεξάνδρεια αντηχούν η μία μέσα στην άλλη. Η κυκλοφορία της γνώσης, η μετανάστευση, το νερό, η πολιτιστική κληρονομιά, η μυθολογία, η μνήμη και η έννοια της πολιτειότητας μέσα από παρτιτούρες, εικόνες, κείμενα, μυρωδιές, χορογραφίες, μουσική και ηχογραφημένους ήχους. Η δημόσια συνάθροιση του School for Sonic Memory ενσωματώνει το ταξίδι δεκαπέντε διεθνών καλλιτεχνών, πολεοδόμων και επαγγελματιών σε τρεις πόλεις της Μεσογείου: Αθήνα, Αλεξάνδρεια και Μασσαλία.

Σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Theatrum Mundi, έξι "νομάδες" και εννιά τοπικοί φιλοξενούμενοι του προγράμματος εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι πόλεις, που εκτείνονται σε όλο το εύρος της Μεσογείου, αντηχούν η μία μέσα στην άλλη. Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, η "αντήχηση" γίνεται νοητή τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, με την αναγνώριση διαμεσογειακών ηχητικών πρακτικών που αποκαλύπτουν τον ρόλο τον οποίο παίζουν οι ήχοι της καθεμίας πόλης στα όνειρα, τις νοσταλγίες και τις ελπίδες των άλλων. Φέρνει επίσης στο προσκήνιο στοιχεία ενός συνδεδεμένου και συγκρουσιακού παρελθόντος, που μπορεί κανείς να τα ακούσει μέσα τους. Διατρέχοντας ένα ευρύ φάσμα μέσων και γνωστικών κλάδων, τα παραχθέντα έργα διαποτίζονται από τις ατομικές εμπειρίες και τις συλλογικές ανταλλαγές που έλαβαν χώρα στη διάρκεια των εβδομαδιαίων επισκέψεων στην Αθήνα, την Αλεξάνδρεια και τη Μασσαλία. Μέσα από μια πολυαισθητηριακή εξερεύνηση που περιλαμβάνει παρτιτούρες, εικόνες, κείμενα, μυρωδιές, χορογραφία, μουσική και ηχογραφημένους ήχους, οι δημιουργοί αποκρίνονται στα ευρύτερα θέματα που αναδύονται από το πρόγραμμα: την κυκλοφορία της γνώσης, τη μετανάστευση, το νερό, την πολιτιστική κληρονομιά, τη μυθολογία, τη μνήμη και την έννοια της πολιτειότητας.

Συντελεστές
Επιμέλεια: John Bingham-Hall & Andrea Cetrulo (Theatrum Mundi)
Συνεπιμέλεια: Χρήστος Ι. Καρράς
Σχεδιασμός, Σκηνογραφία: Μαρίζα Σουλιώτη 
Νομάδες Συμμετέχοντες & Συμμετέχουσες: Asmaa Jama, Onyeka Igwe, Hatem Hegab, Monai De Paula Antunes, Youmna Saba, Μαρία Σιδέρη
Τοπικοί Συμμετέχοντες & Συμμετέχουσες στην Αθήνα: Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς, Νατάσσα Δουρίδα, Μαρία Ίλια Καστρούνη
Τοπικοί Συμμετέχοντες & Συμμετέχουσες στην Αλεξάνδρεια: Yasmine Hussein, Ahmed Saleh, Mohamed Adel Dessouki 
Τοπικοί Συμμετέχοντες & Συμμετέχουσες στη Μασσαλία: Zoe Le Voyer, Elena Biserna, Sam Karpienia

Συνεργαζόμενοι Φορείς: Γαλλικό Ινστιτούτο Αλεξάνδρειας, CLUSTER 

Το πρότζεκτ "Αλεξάνδρεια: (επαν)ενεργοποιώντας τα κοινά αστικά φαντασιακά" (ALEX) επιδιώκει να ρίξει μια φρέσκια ματιά στο πλήθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τομείς των τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από το συμβολικό και ιστορικό πρίσμα της πόλης της Αλεξάνδρειας και των επιρροών της στην πολεοδομική ανάπτυξη στη Μεσόγειο – και πέρα από αυτήν. Το πρότζεκτ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

17 – 26.6 | 16:00 – 22:00 | Είσοδος ελεύθερη  με δελτία εισόδου

Sonic traces across the Mediterranean(s): in conversation with Ayoub Ait Taadouit / Zoé Le Voyer (Ηχογραφημένη συνέντευξη)

7adir-Ghā2ib / Present Absence / Hatem Hegab (Βίντεο, Ηχητική εγκατάσταση)

How far is tomorrow? / Νατάσσα Δουρίδα (Βιντεοεγκατάσταση)

A ten years walk to shore / Ahmed Saleh (Ηχητική εγκατάσταση)

We will meet at the vanishing point / Youmna Saba (Ηχητική εγκατάσταση, Live performance)

Layers / Yasmine Hussein (Φωτογραφία, Ηχητική εγκατάσταση)

The South inside / Sam Karpienia (Παράσταση)

Récits / Akoo-o (Ηχητική εγκατάσταση)

I whisper into your mouth / Onyeka Igwe (Ηχητική εγκατάσταση)

Everything returns from the water, whole and silver / Asmaa Jama (Βιντεοεγκατάσταση)

Για την εξιλέωση του κουτσομπολιού / Μαρία Ίλια Καστρουνή (Ηχητική εγκατάσταση)

Incessant Basin / Monai de Paula Antunes (Ηχητική εγκατάσταση) 

S is for School / Mohamed Adel Dessouki (Βιντεοεγκατάσταση)

The Resounding Flâneuse [Η αντιλαλούσα φλανέζ], κειμενική παρτιτούρα (Μασσαλία, 2018), The Resounding Flâneuse #2 [Η αντιλαλούσα φλανέζ #2], κειμενική παρτιτούρα (Αθήνα, 2022)

ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ / Elena Biserna

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το School for Sonic Memory του Sonic Stories, στις 17 και 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από live performances. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 19:30 – 21:00 θα παρουσιάσουν το έργο τους οι Youmna Saba, Sam Karpienia και Akoo-o, ενώ το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:30 – 20:00 θα επαναλάβει το performance της η Youmna Saba και θα παρουσιάσει το έργο του ο Ahmed Saleh.

SONIC GARDEN
Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα)
Τετάρτη 15 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου | 17:00 – 21:00 | Είσοδος Ελεύθερη

LISTEN TO MY WORLD
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη | Παρασκευή 17 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου | 16:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

SCHOOL FOR SONIC MEMORY
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη | Παρασκευή 17 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου | 16:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η υπηρεσία digital ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. 

ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 2109005800 
ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ: 2130178200 
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107)

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.