Νέος εκθεσιακός χώρος στην Ακρόπολη για τη γκαλερί Δύο Χωριά

Η νέα έδρα της γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται αυτό το καλοκαίρι με την έκθεση «After Hope».

Δύο Χωριά Ακρόπολη

Η γκαλερί Δύο Χωριά ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός νέου εκθεσιακού χώρου στην Ακρόπολη, που ανοίγει με την έκθεση "After Hope".

Η γκαλερί ιδρύθηκε το 2018 από την Μαρίνα Βρανοπούλου, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο με ελληνικές ρίζες και διεθνείς προδιαγραφές, που συσπειρώνει καλλιτέχνες και κοινό. Κάτι σαν salon του 18ου αιώνα, όπου η συνεύρεση των ανθρώπων και η ανταλλαγή απόψεων έχει και τη μεγαλύτερη σημασία απ’ οτιδήποτε άλλο, επικεντρώνοντας σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες από μικρές αναπτυσσόμενες χώρες. Το όνομα "Δύο Χωριά", εμπνέεται από τη μονογραφία του Έλληνα αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη: "Δύο "χωριά" απ' τη Μύκονο", συμβολίζοντας μεταφορικά την γκαλερί και το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Ξεκινώντας το 2015 από μία πλατφόρμα τέχνης στη Μύκονο και τη Δήλο, που κάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να ζήσουν και να παράγουν στο λίκνο του Κυκλαδίτικου πολιτισμού, τα Δύο Χωριά συντηρούν έκτοτε ένα διεθνές πρόγραμμα, με εκθέσεις και δημοσιεύσεις καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκπροσωπώντας νέα ρεύματα της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και εξασφαλίζοντας σε μυημένο και μη κοινό και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες μια μοναδική ευκαιρία, που πιθανόν δεν θα ήταν άμεσα προσβάσιμη.

Σήμερα, επτά χρόνια από την ίδρυσή τους, τα Δύο Χωριά μετακομίζουν δίπλα στον Παρθενώνα, δύο μόλις λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη θέση μίας αστικής έπαυλης της Ύστερης Αρχαιότητας (4ος αι. μ.Χ.) και επιστρέφοντας ξανά στις ρίζες, πίσω στην πηγή της δημιουργικότητας. Ο νέος χώρος στεγάζεται σε ένα καινούργιο, βιομηχανικής αισθητικής κτίριο, με αρχαιοελληνικά ευρήματα στον κεντρικό εκθεσιακό όροφο, καθώς και βυζαντινές ψηφίδες στην αυλή του, σε μια απροσδόκητη μείξη του ελληνικού και του διεθνούς, του παλαιού και του σύγχρονου.

Τα Δύο Χωριά στην Ακρόπολη ανοίγουν τις πόρτες τους στις 18 Ιουνίου, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση "After Hope". Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρίστος Ακορδαλίτης, Pablo Benzo, Javier Calleja, Mira Dancy, Maja Djordjevic, Hulda Guzman, Ηλίας Καφούρος, Katelyn Ledford, Rhys Lee, Ηλιοδώρα Μαργέλλου και Τατιάνα Ζαγάρη (Pottato).
Τα επίσημα εγκαίνια του νέου μας χώρου θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2022.

Το project space της γκαλερί στη Νέα Φιλοθέη, θα παραμείνει ενεργό και θα λειτουργεί ως δεύτερος εκθεσιακός χώρος και γραφεία της γκαλερί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

"Madre": Μια εικαστική αφήγηση για τη μητέρα γη

Έργα ζωγραφικής και art design αντικείμενα από την καλλιτέχνιδα Marta Biagini.

Η ιστορία της τυπογραφίας στην Ελλάδα από το Μουσείο Μπενάκη

Σε μια δωρεάν ημερίδα, θα αναδειχθούν ζητήματα σχετικά με τη μελέτη της ιστορίας της τυπογραφίας, τις πηγές, τις συλλογές αντικειμένων και τα κείμενα που την τεκμηριώνουν.

Το ζωγραφικό "Οροπέδιο" του ανήσυχου Μίλτου Γκολέμα

Εγκαίνια για την νέα ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το ναυάγιο της Πύλου και η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη

Μία εικαστική παρέμβαση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.