Ο Μπάμπης Πυλαρινός ανοίγει το ατελιέ του και παρουσιάζει την ψηφιακή ζωγραφική του

Μια συλλογή 22 έργων ζωγραφικής εμπνευσμένα από τα όνειρα που αφηγούμαστε στον ψυχαναλυτή για να μπει φως στο σκοτεινό δωμάτιο του εαυτού μας.

Μπάμπης Πυλαρινός
  

Τον χώρο που "γεννιούνται" τα έργα του, το ατελιέ του, ανοίγει στο κοινό ο εικαστικός Μπάμπης Πυλαρινός και εκθέτει το σύνολο της νέας του δουλειάς υπό τον τίτλο  "Σημεία ονείρων" από τις 14 ως τις 28 Μαϊου. Πρόκειται για μια συλλογή 22 έργων ζωγραφικής εμπνευσμένα από τα όνειρα που αφηγούμαστε στον ψυχαναλυτή για να μπει φως στο σκοτεινό δωμάτιο του εαυτού μας.

Μπάμπης Πυλαρινός, Το πέρασμα του Τσαρούχη,80χ80 εκ., ψηφιακή ζωγραφική τυπωμένη σε βαμβακερή επιφάνεια fine art
Μπάμπης Πυλαρινός, Το πέρασμα του Τσαρούχη,80χ80 εκ., ψηφιακή ζωγραφική τυπωμένη σε βαμβακερή επιφάνεια fine art

"Σημεία" στη γλώσσα της καινής διαθήκης σημαίνει θαύματα. Ο Μπάμπης Πυλαρινός  μας οδηγεί στον αθέατο κόσμο του ασυνείδητου, μέσα από τα όνειρα: Όνειρα που είδαμε αλλά, όταν ξυπνήσαμε τα είχαμε ξεχάσει και χάθηκαν μέσα στη βουή της καθημερινότητας. Κι ύστερα, κάποια στιγμή, ανασύρθηκαν, όταν είδαμε κάτι στον πραγματικό κόσμο.  

Όπως ο ίδιος αναφέρει: "Τι άλλο είναι η ζωγραφική από τη δισδιάστατη εικονο-"ποίηση" του ασυνειδήτου του ζωγράφου, που είναι ευχής έργον αν είναι κομμάτι από το κοινό μας ασυνείδητο; Ένας τρόπος να στοχαστούμε μαζί πάνω στην τραγικότητα της ζωής. Αφορμή για συν-κίνηση και κοινωνία".

Τα έργα έχουν ζωγραφιστεί ψηφιακά, σε υπολογιστή με γραφίδα, όπου, με μολύβι αντί για πινέλο, το αποτέλεσμα της κίνησης αποτυπώνεται στην οθόνη. 

Με αφορμή κάθε έργο, η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου εμπνέεται και γράφει ένα πεζό ή ένα ποίημα το οποίο το συνοδεύει. Εξαίρεση αποτελεί το έργο "Είν΄ ο πατέρας μου γιατρέ" όπου έγινε το αντίθετο, το ποίημα αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο.

Μπάμπης Πυλαρινός

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζωγραφίζει, δημιουργεί υπαίθριες εγκαταστάσεις ζωγραφικής, εικονογραφεί βιβλία, δημιουργεί με τη ζωγραφική του ταινίες animation, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Έργα του κοσμούν πολλά σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική μέσω διαδικτύου και διά ζώσης στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Ζάκυνθο στην Sommerakademie Griechenland (SOAK). Τα έργα του παρουσιάζονται στην Αθήνα στο ατελιέ του (Πλατεία Μητροπόλεως 11), στο Παρίσι (Rivoly 59 gallery, Melkert gallery, Desmos gallery) και στη Ζάκυνθο.

"Σημεία ονείρων". Διάρκεια: 14-28 Μαϊου. 
Mέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:30-20:30 
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10:30-14:30

Atelier Pilarinos, Πλατεία Μητροπόλεως 11 (Πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών), Κέντρο, 211 4076675 .

© Πρώτης φωτογραφίας: Μπάμπτης Πυλαρινός, Σχέσεις ανιδιοτελείς, 80χ80 εκ., ψηφιακή ζωγραφική τυπωμένη σε βαμβακερή επιφάνεια fine art.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

O Juergen Teller, o Van Gogh και όλα τα εικαστικά ραντεβού που σημειώνουμε για το φθινόπωρο

Γνωστά αθηναϊκά μουσεία, ιδρύματα πολιτισμού καθώς και ασυνήθιστοι χώροι φιλοξενούν ιντριγκαδόρικα εικαστικά πρότζεκτ τους επόμενους μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
16/09/2025

Art Athina 2025: "To design βρίσκεται παντού, αρκεί να το παρατηρήσεις"

Λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πόρτες της η Art Athina, συζητάμε με τον Μάνθο Καλούμενο, συνυπεύθυνο της ενότητας Design στη φετινή φουάρ, για την εξέλιξη του σχεδιασμού διεθνώς, την απήχησή του στη σημερινή εποχή και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σπουδαιότητά του.

Όλα όσα θα δούμε στο πολυθεματικό Art Explora Festival στον Πειραιά

Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με πλωτό μουσείο, εκθέσεις, συναυλίες, περφόρμανς, εργαστήρια και βιωματικές εμπειρίες.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μια ποιητική συλλογή γεμάτη "Εικόνες" και ένα μυθιστόρημα που ενώνει τρεις εποχές γύρω από την εξαφάνιση ενός θαλάσσιου ζώου κυκλοφορούν προσεχώς.

Όσα θα δούμε στο Ίδρυμα Γουλανδρή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer

Μια σειρά από δραστηριότητες αφιερωμένες στη γνωστή νόσο και τη γενικότερη υγιή γήρανση.

Platforms Project 2025: Η διεθνής φουάρ της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής επιστρέφει τον Οκτώβριο

Ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα περιμένει τους τεχνόφιλους στο Καπνεργοστάσιο.

Δύο νέες εκδόσεις από την Ακαδημία Αθηνών

Ένα βιβλίο του Μιχάλη Τιβέριου για τον εικονιστικό διάκοσμο του κτιρίου της Ακαδημίας και ένα άλλο με μελετήματα και σημειώματα του Νικολάου Χ. Κονομή κυκλοφόρησαν πρόσφατα.