"Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική" στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Συμβούλου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Στέφανος Δασκαλάκης

Εικοσιπέντε ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων του Στέφανου Δασκαλάκη παρουσιάζει στον καλλιτεχνικό χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, προβάλλοντας τις πιο συχνές θεματικές του ενότητες: την ανθρώπινη μορφή και τη γυναικεία φιγούρα, αλλά και τον ρόλο που παίζει ο χώρος τοποθέτησης ενός μοντέλου στο ατελιέ συνδυαστικά με την αρμόζουσα σκηνογραφία και η σωστή χρήση φωτοσκιάσεων σε εσωτερικούς χώρους. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 – 2021", την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική" με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Συμβούλου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Στέφανος Δασκαλάκης
@ Συλλογή Σωτήρη Φέλιου
Η Μυρτώ με ριγέ φόρεμα, 2004, λάδι σε πανί, 210 x 130 εκ, Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Παράλληλα, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ξενάγηση της έκθεσης "Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 – 2021" στον χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη, 11257 Αθήνα, από την επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Οράτη και τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει να προσέλθετε στον χώρο της εκδήλωσης 15-30 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

16 Φωκίωνος Νέγρη. Διάρκεια έκθεσης ως 7 Μαΐου  2022
Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη - Παρασκευή: 16.00 - 20.00

© Πρώτης φωτογραφίας: Στέφανος Δασκαλάκης, Νεκρή φύση, 2008, λάδι σε μουσαμά, 50 x 70 εκ. Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Περισσότερες πληροφορίες

Συλλογή Σωτήρη Φέλιου - Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 - 2021

  • Εικαστικά

25 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων φιλοτεχνήθηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά έργα από το 2004 έως το 2009 και η δεύτερη πρόκειται για δημιουργίες από το 2013 έως το 2021. Η έκθεση ξεδιπλώνει την καλλιτεχνική εξέλιξη του Δασκαλάκη, προβάλλοντας τις πιο συχνές θεματικές του ενότητες: την ανθρώπινη μορφή και τη γυναικεία φιγούρα, αλλά και τον ρόλο που παίζει ο χώρος τοποθέτησης ενός μοντέλου στο ατελιέ συνδυαστικά με την αρμόζουσα σκηνογραφία και η σωστή χρήση φωτοσκιάσεων σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Bazaar Κεραμικών Reloaded!

Παράταση για το παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques με νέες αφίξεις σε μοναδικά κομμάτια από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ού αιώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

"L’Infini terrible": Η σαγηνευτική φρικαλεότητα στην τέχνη του Χρήστου Οικονόμου

Η πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Roma Gallery.

1945: Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται αφορμή για έκθεση στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από το τέλος του πολέμου.

Τα απομεινάρια αποκτούν δεύτερη ζωή στην ατομική έκθεση της Ελένης Παπάζογλου

Στην έκθεση "Proposing Everything Twice" δίνεται χώρος και χρόνος σε όσα μένουν στη σκιά του στούντιο.

Πως συνδέεται ένα εργαστήριο σχεδιασμού ήχου με έννοιες των Gilles Deleuze και Félix Guattari;

Στο δεύτερο workshop της σειράς του "InnerLand Project" ο Δημήτρης Μενεξόπουλος εμπλέκει την φιλοσοφία στη δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής.

Το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός υποδέχεται τη Μαίρη Συνατσάκη

Meat and greet με την επιχειρηματία, content creator και παρουσιάστρια στις 13 Δεκεμβρίου.