Poka Yio – Εικαστικός, καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτικό μέλος Μπιενάλε Αθήνας

Poka Yio – Εικαστικός, καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτικό μέλος Μπιενάλε Αθήνας

Ξεκαραντίνα! Τι θέλω; Για μένα: απλά μερικές μικρές πολυτέλειες που διασκεδάζουν τη σχεδόν αβάσταχτη ζωή. Θέλω να πάω σε ένα εστιατόριο, σε δύο, σε τρία. Να τρώω και να κοιτάω τους άλλους χωρίς θολωμένα γυαλιά. Να τους κοιτάω στο στόμα όταν χαμογελάνε. Να μου σερβίρουν φαγητό ευγενικοί άνθρωποι χωρίς μάσκες. Να απλώνουν την παλάμη και τα όμορφα δάχτυλά τους να δείχνουν τα πιάτα χωρίς γάντια. Όταν εξηγούν τι έχει το κάθε πιάτο να μην ακούω μχμμφφχμμμ πίσω από τη μάσκα αλλά κελαριστά ένα-ένα τα υλικά και να τα συνθέτω γευστικά στον εγκέφαλο πριν τα δοκιμάσω. Κάτι ακόμα: να εξαφανιστούν αυτά τα αντιμικροβιοβακτηριδιακάτζελ. Δεν θέλω να νίπτω τας χείρας μου.

Για τους άλλους: Να ανοίξει η Σχολή (Καλών Τεχνών), να συναντηθούμε από κοντά και να πέσουμε με τα μούτρα στις ασκήσεις, στο παιχνίδι. Δεν αντέχουν οι νέοι συνάδελφοι-φοιτητές άλλο την καραντίνα. Πολλές από αυτές κλεισμένες στα δωμάτιά τους ζουν τα πάθη του Αγίου Αντωνίου παλεύοντας με τους δαίμονες τους χωρίς φυσική ανθρώπινη επαφή. Δεν θέλουν άλλο ZOOM και τους συναισθάνομαι. Αντίθετα με μένα που αποζητώ όλο και περισσότερο την ησυχία αυτά τρέφονται από τη φασαρία, την τριβή, το σπρώξιμο, τον έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα επιβλητικό έργο του Κώστα Τσόκλη κοσμεί πλέον το Καπνεργοστάσιο

Ο κορυφαίος εικαστικός παρουσιάζει το νέο του έργο, "Δέος 2025".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/11/2025

Monet, Warhol και άλλοι ιστορικοί καλλιτέχνες σε μια μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τρεις γενιές, μία συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης.

Προς τα πού πετούν οι γερανοί;

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησαν το βιβλίο της Λίσα Ρίτσεν "Οι γερανοί πετούν νότια", μια συγκινητική ιστορία για έναν ηλικιωμένο που προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της ζωής του.

"Terra Urbana": Ο Τάσσος Τριανταφύλλου έφτιαξε μια έκθεση που μελετά κατάλοιπα του αστικού τοπίου

Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει μετατοπίσεις και αλλοιώσεις των δομικών στοιχείων των μεγαλουπόλεων.

Οι αντρικές "Μούσες" του Ντιντιέ Πακινιόν έρχονται στην Αθήνα

Τα έργα του γνωστού Γάλλου ζωγράφου έχουν κάτι από Ελλάδα.

Η νέα έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Μπενάκη δεν χάνεται

Αφιέρωμα για έναν από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους του 21ου αιώνα παρουσιάζει το μουσείο.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τίτλοι και συγγραφείς στις ελληνικές βιβλιοθήκες;

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου σύλλεξε τα στοιχεία των δανεισμών και αποκαλύπτει τις αναγνωστικές τάσεις.