«Η Γυναίκα στην Εξουσία»: Διαδικτυακή ημερίδα από την Περιφέρεια Αττικής

Με μία ψηφιακή ημερίδα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής που ξεκίνησαν με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

«Η Γυναίκα στην Εξουσία»: Διαδικτυακή ημερίδα από την Περιφέρεια Αττικής

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής που γιόρτασαν στο ψηφιακό περιβάλλον την ημέρα της γυναίκας. Μία διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη «Γυναίκα στην Εξουσία» θα ρίξει την αυλαία των δράσεων (6μ.μ.) εκπέμποντας από το φουαγιέ του Δημοτικού θέατρου Πειραιά και ανοίγοντας το φάκελο «εργαζόμενη γυναίκα».

Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και υπό το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη, ενώ στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Σοφία Βούλτεψη (υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), Ξένια Καλδάρα (Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Κακογιάννη), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν») και Δέσποινα Κοσμοπούλου (διδάσκουσα στο τμήμα Θεατρολογίας Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Τη συζήτηση συντονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητηθούν από τις συμμετέχουσες, εντοπίζονται οι προβληματισμοί και τα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι σύγχρονες εργαζόμενες όσο και οι προκλήσεις που συχνά διογκώνονται σε θέσεις εξουσίας. Η ημερίδα θα είναι διαθέσιμη με ελεύθερη πρόσβαση από την σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο facebook αλλά και από το κανάλι της στο YouTube, ενώ θα περιλαμβάνει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΤΟΠΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Κάθε Τετάρτη μένουμε ως αργά στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκμεταλλευτείτε το διευρυμένο ωράριο του μουσείου για να εξερευνήσετε τις συλλογές του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/11/2025

Ένα επιβλητικό έργο του Κώστα Τσόκλη κοσμεί πλέον το Καπνεργοστάσιο

Ο κορυφαίος εικαστικός παρουσιάζει το νέο του έργο, "Δέος 2025".

Monet, Warhol και άλλοι ιστορικοί καλλιτέχνες σε μια μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τρεις γενιές, μία συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης.

Προς τα πού πετούν οι γερανοί;

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησαν το βιβλίο της Λίσα Ρίτσεν "Οι γερανοί πετούν νότια", μια συγκινητική ιστορία για έναν ηλικιωμένο που προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της ζωής του.

"Terra Urbana": Ο Τάσσος Τριανταφύλλου έφτιαξε μια έκθεση που μελετά κατάλοιπα του αστικού τοπίου

Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει μετατοπίσεις και αλλοιώσεις των δομικών στοιχείων των μεγαλουπόλεων.

Οι αντρικές "Μούσες" του Ντιντιέ Πακινιόν έρχονται στην Αθήνα

Τα έργα του γνωστού Γάλλου ζωγράφου έχουν κάτι από Ελλάδα.

Η νέα έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Μπενάκη δεν χάνεται

Αφιέρωμα για έναν από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους του 21ου αιώνα παρουσιάζει το μουσείο.