Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Μαζί με την επανέναρξη της λειτουργίας του, το μουσείο καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής με το εισιτήριο εισόδου.

Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Κλειστές προτίμησε να κρατήσει τις πόρτες του το Μουσείο Κυκλαδικής για λίγο παραπάνω διάστημα από την προβλεπόμενη ημερομηνία του κράτους για την επιστροφή των μνημείων, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στα νέα δεδομένα, πράγμα που έγινε και τώρα έφτασε η ώρα για να θαυμάσουμε ξανά τους θησαυρούς που φυλάει στις προθήκες του. Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λοιπόν, μας καλωσορίζει εκ νέου, ενώ την πρώτη αυτή ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν πλέον τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όπου δεν είναι απαραίτητα για τα εκθέματα έχουν απενεργοποιηθεί, όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση. Δεδομένου ότι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, προτροπή του μουσείου είναι η ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων.

Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδική καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής χωρίς επιπλέον χρέωση πέραν της εισόδου: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (12.30-1 μ.μ.), οι αρχαιολόγοι του μουσείου μας περιμένουν για μια βόλτα στα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

i Μουσείο Κυκλαδικής | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 7, μειωμένο εισίτ.: € 3,5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
13/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2025

Αναλυτικά όσοι ξεχώρισαν από τις αρμόδιες κριτικές επιτροπές στη λογοτεχνία, τη λογοτεχνική μετάφραση και το παιδικό βιβλίο για το 2025.

Μια συζήτηση για την "All Included" έκθεση της Μαρίας Οικονομοπούλου

Με αφορμή την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσει με την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη.

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.