Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου εξέδωσε ένα ιστορικό λεύκωμα που διηγείται τη μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Λαμπρόπουλων από το 1901 έως το 1999.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου εξέδωσε ένα ιστορικό λεύκωμα που διηγείται τη μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Λαμπρόπουλων από το 1901 έως το 1999 με τον τίτλο-σλόγκαν «Διαλέγουμε πριν από εσάς – για εσάς».

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 1

Στον τόμο αυτό είναι γραμμένες ιστορίες εμπορίου πλαισιωμένες από εικόνες αντιπροσωπευτικές. Η αρχή έγινε με μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με είδη ένδυσης και υπόδησης, ταξιδιωτικά είδη και λευκά είδη που επεκτάθηκε στη παραγωγή και πώληση γραμμοφώνων και ραδιοφώνων παίρνοντας τον έλεγχο της αθηναϊκής αγοράς του 20ου αιώνα.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 2

Με στρατηγικές κινήσεις οι Αφοί Λαμπρόπουλοι εδραιώθηκαν στην αγορά ακινήτων και στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο. Παρά τις δυσχέρειες στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους μετά τον πόλεμο αναπληρώνοντας για τον χαμένο χρόνο με έναν νέο τρόπο επιχειρηματικής σκέψης και βελτίωση των υπηρεσιών τους, η επιχείρηση εισήλθε και στο χρηματιστήριο.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 3

Με προϊόντα ξένων εταιριών (Kolynos, Katol, Marvel, Tosca, και 4711), έκαναν άνοιγμα και στη μουσική βιομηχανία με τη δισκογραφική εταιρία Columbia. Η επιχειρηματική δράση των αδελφών Λαμπρόπουλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας ιστορικές πτυχές της οποίας γνωρίζει κανείς μέσα από το λεύκωμα αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.