Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου εξέδωσε ένα ιστορικό λεύκωμα που διηγείται τη μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Λαμπρόπουλων από το 1901 έως το 1999.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου εξέδωσε ένα ιστορικό λεύκωμα που διηγείται τη μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Λαμπρόπουλων από το 1901 έως το 1999 με τον τίτλο-σλόγκαν «Διαλέγουμε πριν από εσάς – για εσάς».

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 1

Στον τόμο αυτό είναι γραμμένες ιστορίες εμπορίου πλαισιωμένες από εικόνες αντιπροσωπευτικές. Η αρχή έγινε με μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με είδη ένδυσης και υπόδησης, ταξιδιωτικά είδη και λευκά είδη που επεκτάθηκε στη παραγωγή και πώληση γραμμοφώνων και ραδιοφώνων παίρνοντας τον έλεγχο της αθηναϊκής αγοράς του 20ου αιώνα.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 2

Με στρατηγικές κινήσεις οι Αφοί Λαμπρόπουλοι εδραιώθηκαν στην αγορά ακινήτων και στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο. Παρά τις δυσχέρειες στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους μετά τον πόλεμο αναπληρώνοντας για τον χαμένο χρόνο με έναν νέο τρόπο επιχειρηματικής σκέψης και βελτίωση των υπηρεσιών τους, η επιχείρηση εισήλθε και στο χρηματιστήριο.

Αφοί Λαμπρόπουλοι: το ιστορικό όνομα του επιχειρείν σε ένα λεύκωμα - εικόνα 3

Με προϊόντα ξένων εταιριών (Kolynos, Katol, Marvel, Tosca, και 4711), έκαναν άνοιγμα και στη μουσική βιομηχανία με τη δισκογραφική εταιρία Columbia. Η επιχειρηματική δράση των αδελφών Λαμπρόπουλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας ιστορικές πτυχές της οποίας γνωρίζει κανείς μέσα από το λεύκωμα αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.