Xterra Greece: Αγώνας off road τριάθλου το Μάιο, στη Βουλιαγμένη

Το Xterra Greece Championship, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Xterra, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη και θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας.

Xterra Greece: Αγώνας off road τριάθλου το Μάιο, στη Βουλιαγμένη

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Λίμνη Πλαστήρα, το Xterra, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση off road τριάθλου σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προσκαλεί ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα», στις 7 Μαΐου, στην Βουλιαγμένη, στο 4ο Xterra Greece Championship 2016. Το Xterra Greece Championship, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Xterra, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη και θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, από την Xterra Greece, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ειδικότερα τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου.
Ο Ελληνικός αγώνας που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο, μετά από 3 επιτυχημένες χρονιές στη Λίμνη Πλαστήρα, έρχεται στην Αττική, με σκοπό να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, με τη σφραγίδα της Xterra.

Οι επιλογές των συμμετεχόντων

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

  • την επίσημη, Full Distance: 1500m κολύμβηση, 30km mountain bike, 10km ορεινό τρέξιμο.
  • την Sprint Distance: 750m κολύμβηση, 15km mountain bike, 5km ορεινό τρέξιμο.

Και στις δυο αποστάσεις μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σκυταλοδρομίας, αποτελούμενες από 2 ή 3 αθλητές / αθλήτριες.

Στον αγώνα αναμένονται να λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από περισσότερες από 25 χώρες Ανάμεσα τους θα βρίσκονται κορυφαίοι Εθνικοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα 15.000 δολαρίων και τη δυνατότητα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Xterra, που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Η Xterra, με έδρα την Χαβάη της Αμερικής, που φέτος γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο brand στα multisport events, με διοργανώσεις σε 35 χώρες και συνολικά περισσότερους από 40 χιλιάδες συμμετέχοντες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Xterra Greece: Αγώνας off road τριάθλου το Μάιο, στη Βουλιαγμένη - εικόνα 1

Το σύνθημα του Xterra είναι «Ζήσε Περισσότερα» (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!Κάνοντας πράξη το κεντρικό σύνθημα του Xterra, η Xterra Greece, εγκαινιάζει φέτος ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκμάθησης και προπόνησης κάθε επιπέδου, στο ορεινό τρίαθλο, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες αθλητές να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Μαΐου. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στη Βουλιαγμένη και το πρόγραμμα αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.xterragreece.com, όπου πραγματοποιούνται και οι εγγραφές για το 4ο Xterra Greece Championship 2016.

Xterra Greece: Αγώνας off road τριάθλου το Μάιο, στη Βουλιαγμένη - εικόνα 2

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Με χαρά ο Δήμος μας συμμετέχει πλέον στη διοργάνωση του Xterra Greece Championship 2016. Η διεξαγωγή του αγώνα στο Δήμο μας επιτρέπει να προβληθούν και να διαφημιστούν οι ομορφιές του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Φιλοδοξούμε η αθλητική αυτή διοργάνωση, με πολύ μεγάλη απήχηση διεθνώς, να βρει στο Δήμο μας τον ιδανικό τόπο για να φιλοξενηθεί και να κάνει πραγματικότητα το σύνθημα της «Ζήσε Περισσότερα», δίνοντας την δυνατότητα σε αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ζήσουν την εμπειρία της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης».

O Race Director της Xterra στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης δήλωσε: «Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής διοργάνωσης για φέτος είναι να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους ερασιτέχνες αθλητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το off road τρίαθλο. Το off road τρίαθλο δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες αθλητές. Μπορούν όλοι να προετοιμαστούν και να το δοκιμάσουν. Η επαφή με τη φύση, η μοναδική διαδρομή στη Βουλιαγμένη και η εναλλαγή των αθλημάτων, θα τους αποζημιώσει. Στη φετινή διοργάνωση θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πρωταθλητές από το εξωτερικό που πιστοποιούν, για ακόμη μια χρονιά, ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σταθμό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Xterra».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "GuruShots" φέρνουν τις φωτογραφίες τους στην Κυψέλη

Μια διεθνής συλλογή εικόνων από δημιουργούς όλου του κόσμου, σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ζωντανεύει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εικαστικά εργαστήρια, εμπνευσμένα από τα υλικά και τις πρώτες ύλες του παλιού εργοστασίου φωταερίου, προσκαλούν και φέτος τα παιδιά σε ένα ταξίδι παιχνιδιού και καλλιτεχνικής εξερεύνησης.

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.