«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Το «Refuge project» μας ξαναδίνει την ευκαιρία να μπούμε στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, αφού για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη.

«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Αν δεν καταφέρατε να μπείτε πέρυσι στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, το «Refuge project» σας ξαναδίνει την ευκαιρία, αφού από τις 12/7 και για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη. Αντλώντας υλικό από τα προσωπικά βιώματα-μαρτυρίες κατοίκων του νησιού για την περίοδο της Κατοχής, είκοσι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καταθέτουν επιτόπιες παρεμβάσεις στοχεύοντας στην «ανίχνευση και απόδοση κάποιων από τα διαφεύγοντα σημεία της πραγματικότητας, που ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να αναπαρασταθούν με λέξεις, εικόνες ή και ήχους». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει η γνωστή και από το «Sanatorio Project» ομάδα Artspirators.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.