«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Το «Refuge project» μας ξαναδίνει την ευκαιρία να μπούμε στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, αφού για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη.

«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Αν δεν καταφέρατε να μπείτε πέρυσι στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, το «Refuge project» σας ξαναδίνει την ευκαιρία, αφού από τις 12/7 και για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη. Αντλώντας υλικό από τα προσωπικά βιώματα-μαρτυρίες κατοίκων του νησιού για την περίοδο της Κατοχής, είκοσι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καταθέτουν επιτόπιες παρεμβάσεις στοχεύοντας στην «ανίχνευση και απόδοση κάποιων από τα διαφεύγοντα σημεία της πραγματικότητας, που ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να αναπαρασταθούν με λέξεις, εικόνες ή και ήχους». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει η γνωστή και από το «Sanatorio Project» ομάδα Artspirators.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Δεκέμβριος στην Εθνική Πινακοθήκη είναι άκρως γιορτινός

Ένα πλούσιο εικαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα μάς περιμένει τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2025

Σύγχρονοι καλλιτέχνες συζητούν για τη μοναδικότητα της Λαυρεωτικής

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εν εξελίξει έρευνα και τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή.

'everynight': Κάτι υπέροχο ξεκινά στους κινηματογράφους της Αθήνας

Από τις 2 Δεκεμβρίου, καθημερινά για δύο εβδομάδες, ένα διαφορετικό έργο εντάσσεται εμβόλιμα στον προγραμματισμένο κορμό προβολών κάθε αίθουσας, πριν από την κύρια ταινία της βραδιάς.

Ελεύθερη είσοδος και πάρτι στο Μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Το Μουσείο "Μαρία Κάλλας" του Δήμου Αθηναίων τιμά φέτος την επέτειο της γέννησης της μεγάλης ντίβας της όπερας με ένα διπλό κάλεσμα προς το κοινό.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας προσγειώνεται στην Τεχνόπολη

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Χάρης Δούκας βάζουν την Αθήνα δυναμικά στον παγκόσμιο λογοτεχνικό χάρτη.

"14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας": Το νέο βιβλίο του Σταύρου Θεοδωράκη μόλις κυκλοφόρησε

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνεργασία με τον Άρη Βουρβούλια, μιλά στο νέο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για θέματα από τις γυναικοκτονίες ως την παχυσαρκία και τις επιδοτήσεις.

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο

Εικαστικά πρότζεκτ που μόλις εγκαινιάστηκαν και αφιερώματα που περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου.