«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Το «Refuge project» μας ξαναδίνει την ευκαιρία να μπούμε στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, αφού για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη.

«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Αν δεν καταφέρατε να μπείτε πέρυσι στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, το «Refuge project» σας ξαναδίνει την ευκαιρία, αφού από τις 12/7 και για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη. Αντλώντας υλικό από τα προσωπικά βιώματα-μαρτυρίες κατοίκων του νησιού για την περίοδο της Κατοχής, είκοσι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καταθέτουν επιτόπιες παρεμβάσεις στοχεύοντας στην «ανίχνευση και απόδοση κάποιων από τα διαφεύγοντα σημεία της πραγματικότητας, που ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να αναπαρασταθούν με λέξεις, εικόνες ή και ήχους». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει η γνωστή και από το «Sanatorio Project» ομάδα Artspirators.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στους Παλιούς Φούρνους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/01/2026

"Entopic Diaries": Η ευθραυστότητα ανάμεσα στην προσωπική και τη συλλογική μνήμη

Νέα έκθεση στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Ο Alexandre Collet μοιράζεται οικογενειακές και προσωπικές αναμνήσεις από πάρτι

Στην παρουσίαση της έκδοσης "Μου/μας αρέσουν πολύ πολύ τα πάρτυ", ανασυντίθενται ιστορίες που αφηγούνταν η γιαγιά του συγγραφέα.

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τα Κουιντέτα με πιάνο των Αντονίν Ντβόρζακ και Έρνε Ντοχνάνι που θα ακουστούν, μας μεταφέρουν στον εκφραστικό κόσμο του ύστερου ρομαντισμού.

ΕΜΣΤ: Τα αδέσποτα σκυλιά της Κωνσταντινούπολης και τα όρια σε φροντίδα και βία

Μία διάλεξη στο πλαίσιο της έκθεσης "Why Look at Animals? – Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή".

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης 'ανοίγει' ξανά το ρομαντικό piano μπαρ του

Μετά τα αφιερώματα στον Φρανκ Σινάτρα, ο πιανίστας-τραγουδιστής υπόσχεται μια εμφάνιση γεμάτη έρωτα και μελωδία, υπό την ατμόσφαιρα ενός piano bar.