Στέφανος Τσιβόπουλος: Από την Μπιενάλε Βενετίας στο Κυκλαδικής

Ένα χρόνο αφού ξετύλιξαν τις ιστορίες τους στην 55η Μπιενάλε Βενετίας, οι φιλμικοί ήρωες του Στέφανου Τσιβόπουλου από το έργο «Ιστορία μηδέν» («History zero») μας δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 23/5).

Στέφανος Τσιβόπουλος: Από την Μπιενάλε Βενετίας στο Κυκλαδικής

Ένας μετανάστης από την Αφρική που ψάχνει μεταλλικά αντικείμενα στα σκουπίδια, ένας καλλιτέχνης από το εξωτερικό που συλλέγει εικόνες στους δρόμους της Αθήνας, αναζητώντας έμπνευση για την επόμενη δημιουργία του, μια συλλέκτρια έργων τέχνης που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ένα χρόνο αφού ξετύλιξαν τις ιστορίες τους στην 55η Μπιενάλε Βενετίας, οι ήρωες του Στέφανου Τσιβόπουλου μας δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 23/5). Το έργο «Ιστορία μηδέν» («History zero»), η ελληνική συμμετοχή στην περσινή διεθνή διοργάνωση, σε επιμέλεια της Συραγώς Τσιάρα, αποτελείται από ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια κι ένα αρχείο εικόνων και κειμένων με θέμα τα εναλλακτικά νομίσματα και διερευνά, με ποιητική διάθεση, την αξία του χρήματος και το ρόλο του στις ανθρώπινες σχέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέφανος Τσιβόπουλος. Ιστορία μηδέν

  • Εικαστικά

Στο έργο (φιλμ και αρχείο εικόνων και κειμένων) με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 55η Μπιενάλε Βενετίας διερευνώνται, με τρόπο ποιητικό, η αξία του χρήματος και ο ρόλος του στις ανθρώπινες σχέσεις

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιδανική Συνθήκη": Ονειρικά και αινιγματικά έργα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο εικαστικός Αχιλλέας Παπακώστας παρουσιάζει έργα αντιπροσωπευτικά των τελευταίων πέντε ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει τα βιβλία της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα μιλήσει για τα βιβλία της "Μια χαραμάδα πανικού" και "Το γάβγισμα" στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Onassis Ready: Το νέο στέκι για τα ΠΣΚ του φθινοπώρου βρίσκεται στου Ρέντη

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

Εσύ ξέρεις ποια ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην Ελλάδα;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο συλλογικός τόμος "Μαρία Πλυτά: Η πρώτη σκηνοθέτρια του ελληνικού κινηματογράφου" τον οποίοι επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μπέτυ Κακλαμανίδου.

"Nature inside the walls": Αφιέρωμα για την αστική βιοποικιλότητα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Μία διατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μάριου Φούρναρη.

Ωδή στο ασπρόμαυρο είναι η νέα έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μια πολυδιάστατη συνομιλία γύρω από τα όρια του χρωματικού φάσματος.