Captain’s House

13,5 ↑

Αστική πολυτέλεια, εξαιρετικό περιβάλλον και καλή ιταλική κουζίνα με διεθνείς νότες στα κυρίως πιάτα.

Captain’s House

Αστική πολυτέλεια, εξαιρετικό περιβάλλον και καλή ιταλική κουζίνα με διεθνείς νότες στα κυρίως πιάτα.

Captain’s House - εικόνα 1

Ξεκινώντας από μια διαπίστωση θα έλεγα ότι το «Captains’s House» είναι αισθητικά και χωροταξικά ένα από τα τρία-τέσσερα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της αττικής ριβιέρας. Ο χώρος εκπέμπει μια ήρεμη και διακριτική αστική πολυτέλεια χωρίς υπερβολές και φανφάρες και είναι ενταγμένος σε ένα ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον. Η αίσθηση που σου αφήνει είναι παρόμοια με ντεκ πλοίου, μεταφέροντάς σου μια ταξιδιάρικη διάθεση προς αναζήτηση νέων γευστικών προορισμών. Η θέα προς τη θάλασσα αλλά και την παραλία της Αττικής (κυρίως το βράδυ) είναι εξαιρετική και η συνολική εικόνα –είτε το βλέμμα του επισκέπτη «σαρώνει» το περιβάλλον του εστιατορίου είτε εξερευνά το πέλαγος και την αττική γη– σου δημιουργεί την επιθυμία να ξαναγυρίσεις και να επαναλάβεις την εμπειρία.

Ανάλογα υψηλό είναι και το επίπεδο των πελατών που καταλαμβάνουν τα γύρω τραπέζια. Σ’ αυτά βλέπεις παρέες νέων ανθρώπων και μεσήλικες που δείχνουν να αλληλεπιδρούν χαλαρά με το χώρο, αναζητώντας νέες γαστρονομικές συγκινήσεις… Θα τολμούσα να πω ότι το εμβληματικό εστιατόριο του «Grand Resort Lagonissi» αξίζει να το επισκεφθείτε και μόνο για το υπέροχο setting του, αν και εξίσου απολαυστικό είναι και το φαγητό.

Captain’s House - εικόνα 2

Η κουζίνα του Captains’s είναι σαφώς σύγχρονη και απόλυτα κατανοητή, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί μια αγαπητή στους Έλληνες γεύση, την ιταλική. Ο σεφ του εστιατορίου Χρύσανθος Μανωλόπουλος προτείνει ένα menu με έντονο ιταλικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τα ζυμαρικά και τα ριζότι αλλά, δευτερευόντως, και τα ορεκτικά το οποίο στρέφεται προς μια διεθνή κουζίνα στα κύρια.

Από τα πρώτα αξιοσημείωτα είναι το vitello tonnato, το οποίο κερδίζει πόντους χάρη στο πολύ καλό vitello και τον έξυπνο συνδυασμό του με καπνιστό χέλι· με μια λίγο πιο έντονη παρουσία τόνου θα ήταν αψεγάδιαστο. Πολύ καλή στην απλότητά της είναι και η burrata χάρη στον γευστικά έξυπνο συνδυασμό της με σύκα, ψητή ντομάτα και κρουτόν χαρουπιού. Στις πάστες τα garganelli προτείνονται ως Carbonara με έναν πολύ ισορροπημένο τρόπο που αναδεικνύει την παρμεζάνα, το αβγό και το μπέικον χωρίς να καταδυναστεύει το ζυμαρικό.

Captain’s House - εικόνα 3

Η τελική αίσθηση είναι ότι το μενού υπηρετεί αποτελεσματικά και ποιοτικά το επίπεδο του χώρου, αλλά αν θέλετε να το γευθείτε θα πρέπει να βιαστείτε, εκμεταλλευόμενοι τα εναπομείναντα γλυκά βράδια του φθινοπώρου. Το «Captains’s House» διακόπτει τη λειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου, δίνοντας ραντεβού με το κοινό για την επόμενη θερινή σεζόν.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 14/9.

CAPTAIN’S HOUSE Ξεν. «Grand Resort Lagonissi» 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000. Ωράριο λειτουργίας: Κλειστά Τρ. Τιμή: € 70-90 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στο ξενοδοχείο.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια