Αγορά Riviera

12,5 ↑

Ένα ανοιχτόκαρδο στιλάτο εστιατόριο πλάι στη θάλασσα ανανεώνει το Καβούρι. Το πολυσυλλεκτικό του μενού έχει επιτυχείς αλλά και αμήχανες προτάσεις.

Αγορά Riviera

Ένα ανοιχτόκαρδο στιλάτο εστιατόριο πλάι στη θάλασσα ανανεώνει το Καβούρι. Το πολυσυλλεκτικό του μενού έχει επιτυχείς αλλά και αμήχανες προτάσεις.

Αγορά Riviera - εικόνα 1

Δυναμώνει πλέον γευστικά το πρώτο κομμάτι της ακτής στο Καβούρι, με την πρόσφατη δημιουργία του «Αγορά Riviera», αδελφού του δημοφιλούς «Αγορά Select» δίπλα στο «Hilton». Ωραίο μαγαζί, ό,τι πρέπει για ρεμβασμό και χαλάρωση, μέσα στην κατάλευκη άπλα του που έχει τον ουρανό του ανοιχτό ή σκεπασμένο με ψαθί και πιο μέσα με ξύλα. Το τιμούν δεόντως οι καλοβαλμένοι ντόπιοι από τις γύρω περιοχές σε μεγάλες ή μικρότερες οικογενειακές παρέες, αλλά και τουρίστες. Το «Αγορά Riviera» σε κερδίζει από την πρώτη ματιά με το στιλ του. Η ποπ διάθεση που στολίζει το έμπα με τα μαλακά ψάθινα καλάθια και τα ζεμπίλια βαμμένα σε ζωηρό πράσινο, κίτρινο, μπλε, γαλάζιο, συνεχίζεται στο έξυπνο neo-folk των υφασμάτων σε διάφορα χρώματα που γίνονται μαξιλάρια στις καρέκλες και στους καναπέδες.

Αγορά Riviera - εικόνα 2

Ο κατάλογος ακολουθεί την πολυσυλλεκτική λογική που χαρακτηρίζει τα αδελφά εστιατόρια του Θύμιου Κουτσούμπα (εκτός από το «Αγορά Select», είναι ιδιοκτήτης και του κρεατολαγνικού «Βεντήρη Roast House»), επιθυμώντας να καλύψει όλα τα γούστα. Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με δημοφιλείς μεζέδες ταβέρνας και ν' ανοιχτείς σε πιο γκουρμέ νερά. Οι κολοκυθοκεφτέδες βγαίνουν από το τηγάνι τραγανοί, ζουμεροί και μυρωδάτοι και συνδυάζονται με αρωματικό γιαούρτι. Τα καλαμαράκια είναι επίσης αέρινα τηγανισμένα αλλά τους λείπει η γραμμένη γεύση που θα τα έκανε ξεχωριστά. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις πολύ πρωτότυπες και η σαλάτα με το καρπούζι είναι απ’ αυτές που θα μου μείνουν στο μυαλό, τόσο για την εμφάνισή της καθώς σερβίρεται θεαματικά μέσα σε μισό καρπούζι, όσο και για τη γλυκιά σάρκα του φρούτου που συνταιριάζεται πολύ ωραία με φέτα, βασιλικό, πράσινες σαλάτες και τραγανή κινόα.

Υπάρχουν και πιο γκουρμέ προτάσεις. Όπως οι γαρίδες, πολύ νόστιμες οι ίδιες, που έρχονται με λάιμ και μαστίχα «ντυμένες» με μια σχεδόν εξωτική, ορεκτικά ξινή και πολύ μυρωδάτη γεύση. Από την άλλη, τώρα, η τσιπούρα με νιόκι είναι πιάτο αμήχανο. Το αλανιάρικο ψάρι με την τραγανή του πέτσα και την πολύ γευστική σάρκα είναι χάρμα μεν, αλλά τα βαριά νιόκι που το συνοδεύουν είναι εντελώς άστοχα και η σάλτσα μπισκ δεν ακούγεται. Από τις comfort ιδέες δοκίμασα μια λιγκουινάδα με όστρακα, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσα μύδια, αχιβάδες, κυδώνια, γυαλιστερές και άλλα που υπήρχαν στο πιάτο απέτυχαν να δώσουν στη μακαρονάδα γεύση θαλασσινή. Τα ψάρια που είδα στο ψυγείο (από εκεί προερχόταν και η τσιπούρα) ήταν μεγάλα και ολόφρεσκα. Το «Αγορά Riviera» αφιερώνει στο κρέας ικανό μέρος του μενού, προτείνοντας διάφορες κοπές βοδινού αλλά και αρνίσιο burger που δοκίμασα εγώ. Έδεσμα πληθωρικό και νοστιμότατο, που σερβίρεται με γαλλικό κατσικίσιο τυρί, iceberg, και ρουστίκ τηγανητές πατάτες.

Φινάλε με πλούσια πανακότα, και ωραία, υγρή σοκολατόπιτα με μαρμελάδα σύκο και παγωτό, περιτριγυρισμένη από σοκολατένια crispies. Το σέρβις πολύ επαγγελματικό.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 16/7.

ΑΓΟΡΑ RIVIERA Ηλίου 8 & Ηούς, Βουλιαγμένη, 2108961191. Ωράριο λειτουργίας: All-day. Τιμή: € 30-38 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια