Queen Bee

13,5

Με νεοϋορκέζικη αύρα, το νέο hot spot στο Κολωνάκι υπογράφει την τάση του breakfast και του brunch, συνεργαζόμενο με διεθνούς φήμης προσωπικότητες.

Queen Bee

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €35

Με νεοϋορκέζικη αύρα, το νέο hot spot στο Κολωνάκι υπογράφει την τάση του breakfast και του brunch, συνεργαζόμενο με διεθνούς φήμης προσωπικότητες.

Queen Bee - εικόνα 1

Έχω δοκιμάσει το «Queen Bee» αρκετές φορές μέχρι σήμερα και παρακολουθώ την εντυπωσιακή εξέλιξή του. Πρόκειται για ένα νέο hot spot της Αθήνας, όπου καθημερινές και σαββατοκύριακα εναλλάσσονται στα τραπέζια του από μέλη της κοινότητας των media και της μόδας μέχρι εκλεκτικοί shoppers, οικογένειες με παιδάκια κι εφοπλιστές, σε ένα αδιάκοπο ζουζουνητό. Η κομψή σάλα του, οι βαθμίδες της Πλουτάρχου, οι καναπέδες και τα τραπεζάκια της Πατριάρχου Ιωακείμ γεμίζουν. Το απρόσμενο μάλιστα είναι ότι γίνεται χαμός, παρότι το μαγαζί κλείνει νωρίς το βράδυ, καθώς σπεσιαλιτέ του είναι το breakfast και το brunch.

Το «Queen Bee» ξεχωρίζει με τη νεοϋορκέζικη αύρα του. Εκφράζει με εξαιρετικό τρόπο το δυναμισμό των συνηθειών που έχουν εξελιχτεί τόσο ωραία στο Μεγάλο Μήλο. Δεν είναι άλλο ένα καλό μαγαζί για να φας πρωινό ή να μπλέξεις τον καφέ σου με το μεσημεριανό γεύμα. Για να πετύχουν το εκπληκτικό αποτέλεσμα που δοκιμάζεις, ο Παναγιώτης Καλύβας και η γυναίκα του Έντζι («Capanna» και «Καλαμάκι - Κολωνάκι») συνεργάστηκαν με κορυφαίους του είδους, διαλέγοντας ταυτοχρόνως πρώτες ύλες επιπέδου. Να λ.χ. για τα ψωμιά και τα συναφή δούλεψαν με τον σούπερ σταρ Γάλλο αρτοποιό Kamel Saci (τον έχουν διαλέξει τριάστεροι σεφ όπως ο Gagnaire και ο Robuchon), που έστησε πάνω από το «Queen Bee» ένα ξεχωριστό αρτοποιείο-μπιζού με γαλλικά βιολογικά άλευρα.

Queen Bee - εικόνα 2

Το νιώθεις στο φανταστικό ψωμί ολικής με την ξινούτσικη βαθιά γεύση και την άπαιχτη κόρα ή στο ακόμη πιο μεστό πολύσπορο. Θα τα απολαύσετε δεόντως στο σάντουιτς με πρώτης τάξεως καπνιστό σολομό. Οι μπαγκέτες εδώ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το σάντουιτς με ντελικάτο προσούτο και μοτσαρέλα λέει. Αν έχετε απορρίψει, δικαίως, τη βιομηχανική γεύση της μορταδέλας, είναι καιρός να δοκιμάσετε την αυθεντική στα πολύ ωραία της, μέσα σε αφράτη και τραγανή focaccia.

Εδώ θα βρείτε­ και το κορυφαίο κρουασάν της Αθήνας, με θεϊκό άρωμα βουτύρου, που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της γαλλικής σπεσιαλιτέ, όπως και φινετσάτο double baked αμυγδάλου και πολύ καλές viennoiseries. Πίνοντας έναν από τους καλύτερους εσπρέσο που δοκίμασα τελευταία –το εξαιρετικά ισορροπημένο house blend των Νεοϋορκέζων micro-roasters For Five–, παρατηρώ το χώρο γύρω μου. Κομμάτι ενός χαρακτηριστικού αρ ντεκό κτιρίου του μεταπολέμου, υιοθετεί το απαλό café au lait χρώμα που βάφει την πρόσοψη, γεμάτο κομψές λεπτομέρειες που έχουν επιμεληθεί οι K-Studio.
Να, όπως η υπέροχη πόρτα από γυαλί και ξύλο, που η καμπυλότητά της ακολουθεί τα μπαλκόνια του κτιρίου, ή το ταβάνι από ξύλινα πάνελ με βιενέζικη ψάθα, που συνδυάζει ένα εμβληματικό στοιχείο των καφέ με τη λειτουργικότητα, απορροφώντας το θόρυβο. Στο επίκεντρο η εντυπωσιακή βιτρίνα με μια μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, σαλάτες, τάρτες, πίτες, κρουασάν, ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, στρωμένη με χειροποίητα acqua πλακάκια.

Στο «Queen Bee» το brunch έχει σχεδιάσει ο Sal Lamboglia, ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της νεοϋορκέζικης εστιατορικής σκηνής («Bar Primi»). Συνδυάζοντας το know how με τα εξαιρετικά υλικά, σερβίρει λαχταριστές λιχουδιές. Τα βιολογικά αβγά π.χ. είναι πάρα πολύ νόστιμα –σαν από αλανιάρα κότα– και τα φτιάχνουν με πολλούς τρόπους, προσέχοντας πολύ τις παρασκευές τους. ζουμερά scrambled eggs, Benedict, πάνω σε ωραία κρέμα αβοκάντο ή σε πατάτες και κρεμμύδια, κάνουν το brunch ξεχωριστό. Μια εντυπωσιακή σπεσιαλιτέ που τώρα αρχίζει να βγαίνει είναι τα ψαρικά σερβιρισμένα σε τριώροφο γυάλινο δίσκο. δοκίμασα καπνιστό σολομό και τόνο μαριναρισμένο σε λαδολέμονο με φετούλες αβοκάντο, που ήταν και τα δύο πολύ καλά. Κρίμα που η quiche με γκοργκοντζόλα δεν είχε σωστά ψημένη ζύμη, διότι, παρά τη βελούδινη και ταυτόχρονα δυναμική γεύση της, χάνει ως τελικό αποτέλεσμα.

Queen Bee - εικόνα 3

Η πολύ καλή «σπανακόπιτα» με αβγό και παρμεζάνα, γιορ­τινή σπεσιαλιτέ της Βόρειας Ιταλίας, έχει φανταστική σφολιάτα και όμορφα σχέδια χαραγμένα με το χέρι. Η Caesar salad είναι από τις καλύτερες στην πόλη. Οι έτοιμες σαλάτες χάνουν σε σύγκριση με τις ζεστές παρασκευές παρότι υπάρχει κι εδώ πρωτοτυπία συνδυασμών. Οι φαρφάλες με πέστο kale, μανιτάρια και μαύρα ρεβίθια ή το κουνουπίδι με kale, φουντούκια και παρμεζάνα συμπληρώνονται από πρωτότυπους χυμούς (π.χ. σπανάκι, τζίντζερ, ανανάς).

Αν θέλετε κάτι πιο στιβαρό για φαγητό, δοκιμάστε το πολύ καλό μπέργκερ σε συνταγή «Vezene», με τραγανά πατατίνια, ή το ζουμερό, γευστικότατο ψητό­ κοτόπουλο με ωραία λαχανικά ­ψημένα μέσα σε κρούστα. Τα πιο αφράτα pancakes της Αθήνας φτιά­χνονται εδώ, όπως και ωραία κέικ – βλ. το carrot με κρέμα για­ουρτιού. Σημειώστε, τέλος, ότι σύντομα η γκάμα των γλυκών θα διευρυνθεί με επιδόρπια κορυφαίου ζαχαροπλάστη.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 2/6.

QUEEN BEE Πατρ. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933. Ωράριο λειτουργίας­: Καθημερινά, 8 π.μ.-11.30 μ.μ. Τιμή: € 22-30 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεA: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Queen Bee

Πατρ. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια