Inside Out

Κινηματογραφικό αριστούργημα, αγορά... επιβεβλημένη για όλους

O ήχος στα φιλμ κινουμένων σχεδίων 3D και δη τα... "παιδικά" (λεγόμενα) δεν προσφέρεται μεν τόσο για εντυπωσιασμό όσο στα καλοκαιρινά blockbusters δράσης και καταστροφών, το Inside Out ωστόσο κατορθώνει να διακριθεί και σε αυτόν τον τομέα. Η μουσική και τα εφέ του έχουν αληθινή "διάσταση" μέσα στο ηχητικό πεδίο ενός home cinema, "κινούνται" αριστοτεχνικά και η διαύγειά τους θα "αφήσει με το στόμα ανοιχτό" ακόμη και ανθρώπους που έχουν εμπειρία από πολλές άλλες ΑΑΑ παραγωγές σε Blu-ray. Οι διάλογοι αποδίδονται καθαρότατα - στην έκδοση που κυκλοφορεί στη χώρα μας και μεταγλωττισμένοι φυσικά, ενώ δεν λείπουν και οι σχετικοί υπότιτλοι - ενώ το subwoofer όπου χρειάζεται να συμμετάσχει για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, το κάνει άψογα.

Η έκδοση του Inside Out που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά δυστυχώς είναι ενός μόνο δίσκου, στερείται λοιπόν την ευρύτατη γκάμα από extras που προσφέρει π.χ. η αμερικανική των δύο. Σε αυτό το ένα Blu-ray ο θεατής μπορεί να βρει δύο ταινιάκια μικρού μήκους, το "Lava" που προηγούνταν του Inside Out στις προβολές των κινηματογράφων και ένα δεύτερο, το "Riley's First Date" που δημιουργήθηκε για την οικιακή αγορά. Μπορεί να βρει ένα σχολιαστικό ντοκυμαντέρ όπου ο σκηνοθέτης και διάφοροι συντελεστές μιλούν για την δημιουργική διαδικασία πίσω από το Inside Out, καθώς και δύο πολύ μικρά ντοκυμαντέρ "making of" ολιγόλεπτης διάρκειας. Ευπρόσδεκτα, αλλά όχι κάτι το αξιοσημείωτο κατά τη γνώμη μας. Τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα ανούσια trailers και οι συλλογές στιγμιοτύπων.

Όταν όλα έχουν ωστόσο ειπωθεί - και εκεί βρίσκεται εν τέλει η μεγάλη νίκη της Pixar, κινηματογραφικά μιλώντας - δεν θα αγοράσει κανείς το Blu-ray του Inside Out για τον τεχνικό του τομέα ή για τα extras του. Θα το αγοράσει γιατί είναι μία έξοχη ταινία που, στα μάτια όσων αγαπούν το animation ως καλλιτεχνική έκφραση όπως κι εμείς, αξίζει περίοπτη θέση στη συλλογή τους. Αυτό το φιλμ της Pixar ανήκει άλλωστε, κατά τη γνώμη μας πάντοτε, στο Top 5 των δημιουργιών της διαχρονικά (κάτι που λέει από μόνο του πολλά) και στο Top 10 των καλύτερων ταινιών 3D animation από την εποχή του πρώτου Toy Story. Από κάθε πλευρά, επιβεβλημένη αγορά. Τίποτε λιγότερο!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ