Xbox One: όλες οι εκδοχές, όλες οι εκδόσεις

Αξιολογούμε τα διαφορετικά "πακέτα" που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

Xbox One 1TB + Rise of the Tomb Raider, €399
Αυτή είναι η προσφορά των ημερών, λόγω της κυκλοφορίας του νέου "κεφαλαίου" στη διάσημη σειρά τίτλων με πρωταγωνίστρια τη θρυλική Lara Croft: το σύστημα της Microsoft με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο της διπλάσιας χωρητικότητας από αυτήν του αρχικού, μαζί με αντίτυπο του καινούργιου Tomb Raider. Περιέχει τόσο κάποιο extra υλικό για τον τίτλο, όσο και πλήρες ψηφιακό αντίτυπο της Definitive Edition του Tomb Raider που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014. Το "πακέτο" αυτό αποκτά φυσικά άλλη διάσταστη λαμβάνοντας στα υπ' όψιν το γεγονός ότι το Rise of the Tomb Raider κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Xbox One και όχι για τα PS4/PC (ακόμη), ενώ ο καταναλωτής αποκτώντας το εξοικονομεί και τη διαφορά των €10 που θα κατέβαλλε αν αγόραζε τον νέο αυτό τίτλο ξεχωριστά (τιμή καταλόγου €69.99). Για το κοινό που αγαπά τις περιπέτειες της Lara Croft, σαφώς η έκδοση που θα προτιμήσουν.
Αξιολόγηση: 8/10

Xbox One 1TB + Fallout 4, €399
Για το κοινό που θέλει το Xbox One με αποθηκευτικό χώρο του 1 TB (και πολύ καλά κάνει), αλλά προτιμά τον μεταποκαλυπτικό κόσμο των Fallout από τον κινηματογραφικό των Tomb Raider, με το ίδιο ακριβώς κόστος και τις ίδιες προδιαγραφές υπάρχει η αντίστοιχη πρόταση με συνοδευτικό αντίτυπο του Fallout 4 και όχι του Rise of the Tomb Raider. H διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτά τα δύο "πακέτα" γίνεται κοινώς μόνο βάσει του συνοδευτικού τίτλου, αν και αυτό με το Rise of the Tomb Raider προσφέρει φυσικά και έναν ακόμη πλήρη τίτλο, έστω και παλαιότερο, ενώ το άλλο "πακέτο" απολύτως τίποτε extra. Όχι ότι θα επηρεάσει αυτό την επιλογή πολλών καταναλωτών, εν τέλει, αλλά... λέμε τώρα!
Αξιολόγηση: 8/10


Xbox One 1TB + Gears of War Ultimate + Rare Replay + Ori and the Blind Forest, €399
Με ακριβώς το ίδιο κόστος, πάντως, που αντιστοιχεί στις δύο προαναφερθείσες προτάσεις, υπάρχει μία ακόμη επιλογή: το ίδιο Xbox One, με της ίδιας χωρητικότητας ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, αλλά με συνοδευτικά αντίτυπα τριών games και όχι ενός ή δύο. Πρόκειται για τα Gears of War Ultimate, Rare Replay και Ori and the Blind Forest, τα οποία θα χαρίσουν πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας συνολικά (υπενθυμίζουμε πως το Replay είναι από μόνο του συλλογή από κλασικούς τίτλους της βρετανικής Rare). Είναι η καλύτερη έκδοση για να δωρίσει κανείς στον... ανυπόμονο πιτσιρικά, με άλλα λόγια, αν θέλει να σιγουρευτεί πως αυτός δεν θα ζητήσει πιο πολλά games μέσα στον πρώτο μήνα απόκτησης του Xbox One!
Αξιολόγηση: 8/10

Xbox One 1ΤΒ, €449
Αυτή είναι η μόνη έκδοση του συστήματος της Microsoft που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να προτείνουμε ως αγορά - παρ' εκτός κι αν τις "πετύχει" κανείς σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν "του καταλόγου" που αναγράφουμε. Ο λόγος είναι τόσο απλός, όσο και φανερός: κυκλοφορούν ήδη στην αγορά οι τρεις προαναφερθείσες εκδόσεις με τον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο της ίδιας χωρητικότητας και με ένα έως τρία συνοδευτικά games, σε τιμή κατά €50 χαμηλότερη. Για ποιό λόγο να προτιμήσει κανείς το "σκέτο" μοντέλο;
Αξιολόγηση: 5/10

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ