Xbox 360: με Facebook και Twitter το Νοέμβρη

Τί... κάνεις και τί σκέφτεσαι, με το joypad στο χέρι!

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που είχε κάνει η Microsoft στην έκθεση Ε3 του καλοκαιριού - με σκοπό να επεκτείνει τη γκάμα λειτουργιών του Xbox 360 και εμμέσως το κοινό στο οποίο απευθύνεται - υπήρχε και μία σχετική με πασίγνωστες Δικτυακές υπηρεσίες και την ενσωμάτωσή τους στο περιβάλλον επικοινωνίας του συστήματός της. Αναφερόμαστε στα δημοφιλέστατα Twitter, Facebook και Last.fm - τα οποία αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο - και το πώς οι κάτοχοι Xbox 360 θα είχαν τη δυνατότηταν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές μέσα από το Dashboard. Για αρκετό καιρό δεν είχαμε καμία ενημέρωση ή νέα εξέλιξη για το θέμα, πριν από μερικές ημέρες όμως η Microsoft επιβεβαίωσε πως όλοι οι κάτοχοι Xbox 360, ανεξαρτήτως μοντέλου, μπορούν να περιμένουν την πολυπόθητη αναβάθμιση λογισμικού που θα προσθέσει στο σύστημά τους αυτές τις υπηρεσίες στις 19 Νεομβρίου.

Η ανοιχτή δοκιμαστική έκδοση της αναβάθμισης αυτής θα διατεθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ώστε οι προγραμματιστές της Microsoft να εντοπίσουν και να διοθρώσουν τα τελευταία ενδεχόμενα προβλήματα πριν την "πρεμιέρα" του συγκεκριμένου firmware update. Βάσει των video επίδειξης που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής και από τις τρεις υπηρεσίες, η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να έχει πετύχει το σημαντικότερο: να ενσωματώσει τα Facebook, Twitter και Last.fm στο Dashboard με τρόπο που να διευκολύνει την πλοήγηση με joypad και να ακολουθεί τη συλλογιστική χειρισμού και την αισθητική του όλου περιβάλλοντος επικοινωνίας που έχουν συνηθίσει οι κάτοχοι Xbox 360.

Όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης, το αθηνόραμαdigital.gr δεν θεωρεί βεβαίως ότι η δυνατότητα πρόσβασης στα τρία αυτά δημοφιλή social networks μέσα από το Dashboard είναι πραγματικά σοβαρό "όπλο" στην επερχόμενη εορταστική περίοδο απέναντι στον "φυσικό αντίπαλο" του Xbox 360, το PS3. Είναι όμως μία πολύ ενδιαφέρουσα bonus λειτουργία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο απ' όσο αρχικά θα περίμενε κανείς (όλοι "τσεκάρουμε" tweets και newsfeed σε διάφορες φάσεις της ημέρας... έτσι δεν είναι;), αλλά και μία απόδειξη του γεγονότος ότι η Microsoft συνεχίζει να έχει προβάδισμα στον τομέα των Δικτυακών υπηρεσιών. Περισσότερα στοιχεία και η γνώμη μας για τις τρεις αυτές λειτουργίες, λοιπόν, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ