Unreal Tournament III

Κορυφαίο... αναμενόμενα

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Epic

Μπορεί η Epic το 2006 να έκανε "θόρυβο" με το Gears of War για το Xbox 360, πολύ περισσότερο γνωστή όμως είναι στους PC gamers λόγω της εξαιρετικής σειράς των Unreal Tournament. Το ερώτημα είναι: εν έτει 2008, και με ανταγωνισμό όπως αυτόν που προσφέρουν τα Quake Wars, Crysis και Call of Duty 4, έχει να προσφέρει το νέο UT τόσα στην κατηγορία των FPS όσα είχε προσφέρει το αρχικό Unreal Tournament, το οποίο ακόμη θεωρείται "τίτλος-σταθμός" στην πορεία της κατηγορίας; Με μία λέξη; Όχι. Έχει σημασία; Επίσης όχι: τα περιθώρια "ανατροπών" είναι πολύ λιγότερα, ένας τίτλος όμως δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα "επαναστατικός" για να είναι απίθανα ψυχαγωγικός. Η Epic το γνωρίζει, εξ ου και η έμφαση που έχει δώσει "στα σημεία", ώστε το όλο "πακέτο" του UTIII να είναι όλα όσα ζητούσαν και περίμεναν όλοι οι "ακόλουθοι" της σειράς. Όλα αυτά, και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα: οι multiplayer αναμετρήσεις προσφέρονται πλέον σε έξι διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού, από τον "κλασικό" Deathmatch μέχρι τον Capture the Flag με οχήματα (VCTF) και τον Warfare, που επεκτείνει τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα Onslaught από το UT 2004. Η ποικιλία όχι μόνο των τρόπων παιχνιδιού αλλά και του σχεδιασμού και της διαμόρφωσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι αξιοθαύμαστη, έστω κι αν η αίσθηση των αναμετρήσεων είναι ομολογουμένως παρόμοια με αυτή παρελθόντων αντίστοιχων τίτλων της Epic. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή δεν έχει αλλάξει το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο των UT, ο ξέφρενος ρυθμός και η πραγματική… υπερβολή στην κίνηση μέσα στον τρισδιάστατο χώρο, τα οποία προκύπτουν από τον ακριβή χειρισμό και την εκμετάλλευση της "αρχιτεκτονικής" του κάθε πεδίου μάχης.

Αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που αγάπησαν τα παρελθόντα UT δεν έπαιξε ποτέ εναντίον άλλων στο Δίκτυο, η Epic έχει διαμορφώσει ένα τμήμα του τίτλου για τους… "μοναχικούς", τόσο σε μορφή συνεχόμενων αποστολών "δεμένων" με υποτυπώδες σενάριο, όσο και σε "εικονικό" multiplayer περιβάλλον με αντιπάλους εξυπνότερους από ποτέ.

Ο τομέας στον οποίο έχει να επιδείξει περισσότερη πρόοδο το νέο FPS της Epic είναι, ωστόσο, ο τεχνικός. Ο μηχανισμός γραφικών Unreal Engine 3 μας χάρισε πρόσφατα τα Gears of War και BioShock για Η/Υ, όμως στο νέο UT χρησιμοποιείται με… παρανοϊκά δημιουργικό τρόπο για να προσφέρει χαρακτήρες και περιβάλλοντα που ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν έχουμε δει να αναπαρίστανται με τόση λεπτομέρεια. Στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας τα γραφικά του UTIII απαιτούν ισχυρό PC, είναι αλήθεια, αλλά όχι τόσο ισχυρό όσο το Crysis. Ο ήχος κινείται επίσης σε ικανοποιητικότατα επίπεδα (τα εφέ περισσότερο από τη μουσική), όπως και η γενική παρουσίαση - αρκεί να μην προσπαθήσει να… πάρει κανείς στα σοβαρά το "σενάριο" του single player τμήματος, βέβαια!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ