Uncharted 3, οι επιλογές παιχνιδιού

Έμφαση στη συμμετοχή πολλών παικτών μέσω PlayStation Network; Ω, ναι!

Η σειρά των Uncharted, από τον αρχικό της σχεδιασμό κιόλας, είχε ως πρωταρχικό στόχο να αποδώσει την αίσθηση μιας χολυγουντιανής κινηματογραφικής περιπέτειας - και για να αποδοθούν τα σχετικά στοιχεία με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, είναι αλήθεια πως τα games του είδους συνηθίζουν να... "κρατούν από το χέρι" τον παίκτη σε σημαντικό βαθμό. Δεν επιτρέπουν δηλαδή το είδος της ελευθερίας κινήσεων τύπου π.χ. Grand Theft Auto, το οποίο εξασφαλίζει πολλές ώρες ενασχόλησης και για καιρό. Πώς μπορεί λοιπόν ένας σινε-τίτλος να αποκτήσει περισσότερη αντοχή στο χρόνο; Απάντηση: προσφέροντας επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών μέσω Internet - κάτι που αποδεδειγμένα έχει αποτέλεσμα. Τί έχει κάνει στο συγκεκριμένο τομέα η Naughty Dog για το Uncharted 3, λοιπόν;

Είναι η δεύτερη φορά που η έμπειρη δημιουργός εταιρεία ενσωματώνει στοιχεία multiplayer σε Uncharted: και το προπέρσινο Among Thieves προσέφερε επιλογές σχετικές, όμως αυτή τη φορά η συγκεκριμένη πλευρά του νέου τίτλου είναι περισσότερο μελετημένη και πληρέστερη από κάθε άποψη. Είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα ασχοληθεί κανείς με τους πολλαπλούς αυτούς τρόπους παιχνιδιού, ότι το Uncharted 3 έχει σχεδιαστεί προσεκτικά τόσο για συνεργατικό, όσο και ανταγωνιστικό gameplay. Το ότι η Naughty Dog καταφέρνει να προσφέρει άρτια και τα δύο, είναι ενδεικτικό όχι μόνο της εμπειρίας της αλλά και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, του ταλέντου των μελών της.

Πρώτα στη συνεργατική επιλογή. Αυτή φυσικά δεν προσφέρει τη συμμετοχή δύο παικτών ταυτόχρονα το σεναριακό τμήμα - κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο χωρίς να αλλοιωθεί ο κινηματογραφικός ρυθμός του - αλλά μία σειρά από συγκεκριμένες προκλήσεις που αυτοί πρέπει να ολοκληρώσουν μαζί. Για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό η οθόνη της τηλεόρασης χωρίζεται στα δύο και οι συνεργάτες παίκτες ελέγχουν ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα. Κάθε χαρακτήρας είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του καθενός από τους δύο παίκτες στο PlayStation Network (είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ταυτόχρονο login δύο παικτών σε τέτοιου είδους τίτλο), επειδή και στο συνεργατικό στυλ παιχνιδιού αυτοί "έχουν να λαβαίνουν" ανταμοιβές που μπορούν να εξαργυρώσουν σε άλλα σημεία του Uncharted 3. Εννέα είναι συνολικά τα διαφορετικά περιβάλλοντα που προσφέρονται εδώ (κοινά με αυτά των ανταγωνιστικών επιλογών) και η διασκέδαση που μπορούν να αποσπάσουν από αυτά δύο φίλοι είναι ουκ ολίγη. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ