Uncharted 3, οι επιλογές παιχνιδιού

Έμφαση στη συμμετοχή πολλών παικτών μέσω PlayStation Network; Ω, ναι!

Οι πιο πολλοί κάτοχοι PS3, φυσικά, δεν έχουμε... καμία ψευδαίσθηση πως θα ασχοληθούν περισσότερο με το ανταγωνιστικό τμήμα, όπου θα αντιμετωπίσουν συναδέλφους gamers είτε μόνοι είτε με τη βοήθεια άλλων παικτών. Το Uncharted 3 εδώ προσφέρει πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης. Στην... "ο καθένας για τον εαυτό του" προσέγγιση υποστηρίζονται έως 8 παίκτες ταυτόχρονα και οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα σε ειδικά σχεδιασμένες τοποθεσίες, εμπνευσμένες αλλά όχι ίδιες με αυτές του σεναριακού τμήματος. Εδώ σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις παίζουν οι επιλογές των παικτών όσον αφορά στα όπλα που χρησιμοποιούν και τις αναβαθμίσεις ή μετατροπές που έχουν κάνει σε αυτά: είναι τόσο μεγάλη η γκάμα των διαθέσιμων συνδυασμών που μπορούν να γίνουν σε αυτές, που το Uncharted 3 ντροπιάζει πολλά... shoot' em up πρώτου προσώπου σε αυτόν τον τομέα!

Στην ομαδική προσέγγιση των ανταγωνιστικών επιλογών, η Naughty Dog προσφέρει κάτι αντίστοιχο με τα Team Deathmatch των FPS (οι δύο ομάδες απαρτίζονται με έως και 5 παίκτες η κάθε μία), αλλά και μια παραλλαγή με τρεις ομάδες των δύο παικτών, η οποία αποδεικνύεται συχνά ακόμη πιο έντονης δράσης. Με τόσο... κόσμο να κινείται στην οθόνη, βέβαια, εδώ ρόλο παίζει και το πώς κάθε παίκτης έχει διαμορφώσει το παρουσιαστικό του χαρακτήρα που ελέγχει, δυνατότητα που επίσης κρύβει μεγάλη γκάμα συνδυασμών. Η Naughty Dog έχει προβλέψει ακόμη και το χρονικό σημείο που έμπειρες πλέον ομάδες παικτών θα συγκρούονται σε αμφίρροπα ματς... και έχει ενσωματώσει παραλλαγές όπως τις Sudden Death και Overtime, που προσθέτουν άλλον έναν παράγοντα ικανό να καθορίσει την έκβαση μιας online ομαδικής σύγκρουσης κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω και δύο άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες του Uncharted 3 όσον αφορά στην online συμμετοχή πολλών παικτών, καταλαβαίνει πόσο έχει σκεφτεί η Naughty Dog την παρουσία του τίτλου στην αγορά πέρα από το πρώτο δίμηνο ή τρίμηνο. Η μία προσθήκη έχει να κάνει με τη λειτουργία Cinema, η οποία δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να εγγράψουν clip από την online δραστηριότητά τους στις συγκρούσεις του Uncharted 3 και να κάνουν σε αυτά βασικού επιπέδου επεξεργασία. Η δεύτερη προσθήκη είναι το φυσικό συμπληρωματικό της πρώτης: τα clip αυτά, αλλά και άλλα στοιχεία για τις επιδόσεις του παίκτη στο multiplayer τμήμα του τίτλου, μπορούν να δημοσιευθούν στο YouTube και το Facebook απευθείας (!). Η Naughty Dog, μάλιστα, έχει θέσει το πλαίσιο για την ανάδειξη των θεαματικότερων τέτοιων clip μέσα από μία υπηρεσία ονόματι Uncharted TV. Ε, είναι να μη βάζει τα δυνατά του κανείς κάθε φορά που παίζει online μόνος του ή με την ομάδα του; Αφού... όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ