Top games για το νέο σου PSP, Νο 1

Τα PSP Essentials που προτείνουμε για παίκτες ηλικίας 6 έως 15 ετών

To καινούργιο μοντέλο PSP, λόγω της χαμηλής τιμής του των €99, όλοι περιμένουν πως θα αποδειχθεί δημοφιλές πρώτα απ' όλα στις μικρότερες ηλικίες καταναλωτών - ή... σε όσους φροντίζουν ακριβώς αυτές και τούς αγοράζουν δώρα! Οι γονείς, ωστόσο, λογικό είναι να μην γνωρίζουν πολλά γύρω από την γκάμα των games που είναι διαθέσιμα για το PSP, αναμενόμενο δε είναι να επιλέξουν για να συνοδεύσουν την ίδια τη συσκευή, κάποιον τίτλο από τη σειρά των PSP Essentials. Ας τους βοηθήσουμε, λοιπόν: ακολουθούν τα games της σειράς που και €9.99-€14.99 κοστίζουν, και έχουν χαμηλό δείκτη βίας, βωμολοχίας κλπ., οπότε είναι καταλληλότερα για παιδιά κι εφήβους κάτω των 15. Για να τα δούμε!

Ratchet & Clank: Size Matters

Ο... ζωηρός χαρακτήρας της Sony και το διασκεδαστικότερο ρομπότ στην ιστορία μετά τον... R2D2 των Star Wars προσφέρουν μια περιπέτεια αληθινά απολαυστική: οι δύο φίλοι θα πρέπει να φέρουν σε πέρας μια σειρά από (πολύ) διαφορετικές αποστολές, μέσα σε πολύ όμορφα σχεδιασμένες πίστες, ακολουθώντας ασυνήθιστα καλογραμμένο σενάριο. Η έμφαση βρίσκεται περισσότερο στην εξερεύνηση ή στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που το περιβάλλον θέτει στους παίκτες και λιγότερο στις μάχες - οι οποίες αποδίδονται σε cartoony στυλ ούτως ή άλλως. Από τις παραγωγές που απέδειξαν πρώτα ότι... το μέγεθος αληθινά δεν μετράει στα ποιοτικά games του PSP: εντυπωσιακότερο από την αντίστοιχη έκδοση του PS2 (!), είναι απλώς must για τους κατόχους του φορητού συστήματος. Έτσι!

Jak & Daxter: The Lost Frontier

Το άλλο επιτυχημένο cartoony δίδυμο της Sony κάνει σχεδόν εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση: ο ηρωϊκός και ο... άτακτος χαρακτήρας των δύο παραμένει διασκεδαστικός, το σενάριο είναι ΟΚ (απλώς) αλλά η περισσότερη έμφαση στη δράση αποζημιώνει και στις τρεις παραλλαγές της. Τα γραφικά και ο ήχος του The Lost Frontier είναι προσεγμένα και παραπέμπουν επίσης στο PS2, ενώ η διάρκειά του δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανέναν παίκτη, μικρής ή μεγάλης ηλικίας. Ασφαλής επιλογή: είναι σίγουρο πως θα διασκεδάσει οποιονδήποτε ασχοληθεί μαζί της, έστω κι αν - ανάμεσα στα... δύο δίδυμα - στο PSP προτιμούμε τους Ratchet & Clank. Όσοι "χορτάσουν" την περιπέτεια αυτών, πάντως, έχουν έτοιμη την αμέσως καλύτερη επιλογή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ