Top games για το νέο σου PSP, Νο 1

Τα PSP Essentials που προτείνουμε για παίκτες ηλικίας 6 έως 15 ετών

Locoroco

Είναι τόσο, τόσο εύκολο να υποτιμήσει κανείς τον τίτλο της Sony βασισμένος στα... παστέλ χρωματάκια και την χαριτωμένη μουσική - και τόσο εύκολο να κάνει λάθος, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο διασκεδαστικά "φορητά" video games που έχουν δημιουργηθεί ποτέ! Απλό ως ιδέα, προσβάσιμο στο χειρισμό αλλά απίθανα εθιστικό, το Locoroco αξιοποιεί μηχανισμούς που έχουμε ξαναδεί σε platform games, τους συνδυάζει όμως πρωτότυπα με φυσική συμπεριφορά αντικειμένων, έξυπνους γρίφους και αφαιρετικά υπέροχη παρουσίαση. Το αποτέλεσμα; Ένας τίτλος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, ο οποίος μπορεί να ψυχαγωγήσει... αληθινά όπως κανένας άλλος! Ομολογούμε πως τόση απλή, καθαρή διασκέδαση με ένα video game ελάχιστες φορές "εισπράξαμε" τα τελευταία χρόνια. Και δεν μιλάμε μόνο από φορητό σύστημα...

LittleBigPlanet

Απορίας άξιο πώς ο δημιουργικότερος τίτλος του PlayStation3... "χώρεσε" στο PSP, όμως είναι αλήθεια! Η καινοτομική παραγωγή της οποίας κάθε πίστα είναι κι ένας ολόκληρος γρίφος, και η μόνη που έχει προσφέρει τόσο ευέλικτα εργαλεία στους παίκτες να δημιουργήσουν τις δικές τους, έχει ειδική "φορητή" έκδοση που δεν στερείται πολλά πράγματα σε σχέση με την οικιακή. Οι μικρότερης ηλικίας παίκτες θα απολαύσουν την ποικιλία από ψυχαγωγικό περιεχόμενο που το LittleBigPlanet φιλοξενεί, καθώς και τα πανέμορφα γραφικά και τον φροντισμένο ήχο, ενώ οι μεγαλύτερης (ηλικίας ή περιέργειας!) θα πειραματιστούν με τα εργαλεία δημιουργίας του για πολλές ώρες. Απόδειξη του πόσο "μπροστά" ήταν πάντα από την εποχή του το PSP; Ορίστε η καλύτερη!

Εκτός από τα παραπάνω προαναφερθέντα games, που είναι μεν "παιδικού" στυλ αλλά φυσικά μπορούν να παίξουν άνετα και gamers μεγαλύτερης ηλικίας, αναφοράς αξίζουν και άλλοι, ουκ ολίγοι μάλιστα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Daxter και Medievil Resurrection, στο ίδιο περίπου platform/δράσης στυλ με τα Ratchet & Clank ή Jak & Daxter, το Patapon 2, με στοιχεία στρατηγικής αλλά όχι δυσνόητα, καθώς και το Everybody's Golf, με γραφικά καρτούν μεν, αλλά όχι απλοϊκό ή βαρετό τρόπο παιχνιδιού. Καλές αγορές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ