Το πολύ κλεψίτυπο... βλάπτει

Σίγουρα την Capcom, εξ ου και όχι SSFIV σε PC

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα... μάλλον. Όταν τις συνέπειες της οικονομικής δυστοκίας τις "εισπράττουν" ακόμη και οι πιο μεγάλες εταιρείες στην ηλεκτρονική διασκέδαση, ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα ανάμεσα στα ιστορικά video games, κάποιος θα... χάσει την υπομονή του με κάτι που τον ενοχλούσε ούτως ή άλλως για καιρό. Και αυτός φαίνεται πως ήταν ο πρόεδρος της Capcom πριν από λίγο καιρό, αφού με δική του προσωπική εντολή η ιαπωνική εταιρεία απογοήτευσε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους PC χθες. Ο λόγος; Το Super Street Fighter IV, το οποίο έχει κυκλοφορήσει από τον Απρίλιο για PS3 και Xbox 360, θα επιστρέψει το Δεκέμβριο στο φυσικό του χώρο - τις αίθουσες των coin-op - αλλά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της σειράς των SF, δεν θα διατεθεί σε έκδοση για προσωπικούς υπολογιστές.

Ο προαναφερθείς βετεράνος της Capcom, ο Yoshinori Ono, επιβεβαίωσε τους φόβους πολλών PC gamers αιτιολογώντας με τρόπο... διφορούμενο την απόφαση των στελεχών της. "Αν και η έκδοση του Street Fighter IV για Η/Υ σημείωσε ικανοποιητικές πωλήσεις", δήλωσε, "χαρακτηρίστηκε επίσης από πολύ υψηλό ποσοστό διακίνησης κλεψίτυπων αντιτύπων, ειδικά μέσω Internet. Θέλουμε να προστατέψουμε το όνομα των Street Fighter και να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση να επικρατεί η εντύπωση πως υπάρχει και μία... δωρεάν έκδοση του SSFIV ευρέως διαθέσιμη". Φυσικά σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται τα κλεψίτυπα αντίτυπα των Street Fighter IV και Super Street Fighter IV για το Xbox 360, επίσης, αλλά ο Ono δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτά.

Όπως πιθανώς γνωρίζουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που αγαπούν τα Street Fighter, τα δύο "IV" στηρίζονται στην αρχιτεκτονική Type X2 της Taito: ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για τίτλους coin-op, που όμως είναι ένα... κοινό PC κατά βάση. Με άλλα λόγια, αν το θέλει, η Capcom μπορεί να κυκλοφορήσει πάρα πολύ εύκολα το Super Street Fighter IV για PC, αφού η δουλειά έχει ήδη γίνει για το coin-op και τη διάθεσή του το Δεκέμβριο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία εννοεί απλώς να στηλιτεύσει και να καυτηριάσει την πρακτική των παράνομων downloads των τίτλων της - και ότι θα αλλάξει γνώμη επί του θέματος αν οι φωνές διαμαρτυρίας είναι αρκετές σε αριθμό και ένταση. Το ελπίζουμε ολόψυχα να είναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ