Το Halo: Infinite μετατίθεται για το 2021

To Xbox Series X προγραμματισμένο πάντως να κυκλοφορήσει χωρίς αυτό στις αρχές Νοεμβρίου

Όλα δείχνουν πως η πανδημία του COVID-19 θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις στην αγορά των video games για πολύ καιρό ακόμη και το νεότερο θύμα της δεν είναι άλλο από τον... Master Chief, τον πρωταγωνιστή της σειράς Halo της Microsoft. Αυτός ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε λίγους μήνες με το Halo: Infinite, συνοδεύοντας το Xbox Series X στα ράφια των καταστημάτων ως η μόνη παραγωγή με προδιαγραφές... "killer-app" για το νέο σύστημα του αμερικανικού κολοσσού. Η δημιουργός εταιρεία του τίτλου, ωστόσο, η 343 Industries, ανακοίνωσε σήμερα πως η κυκλοφορία του Halo: Infinite αναβάλλεται για κάποιο χρονικό σημείο μέσα στο 2021. Η ανακοίνωση όντως αναφέρει την πανδημία ως έναν από τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτήν την απόφαση, θα μπορούσε όμως να έχει παίξει σημαντικό λόγο και το γεγονός ότι τον τίτλο υποδέχθηκαν με χλιαρά στην καλύτερη, επικριτικά στην χειρότερη περίπτωση σημαντικό ποσοστό όσων παρακολούθησαν την Δικτυακή παρουσίαση της Microsoft στις 23 Ιουλίου.

Τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες τόσο η ίδια η 343 Industries όσο και η Microsoft παραδέχθηκαν πως το Halo: Infinite "χρειάζεται δουλειά ώστε να κινηθεί στο επίπεδο της πιστότητας γραφικών και συνολικής παρουσίασης που θέλουμε για την τελική του μορφή". Αν η καθυστέρηση κυκλοφορίας του σημαίνει πως οι fans της σειράς των Halo θα λάβουν εν τέλει μία παραγωγή υψηλότερου επιπέδου ποιόητας κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, τόσο το καλύτερο.

Η εξέλιξη αυτή στερεί, πάντως, από το Xbox Series X τον σημαντικότερο αποκλειστικό τίτλο που είχε στην διάθεσή του για την εμπορική του έναρξη - και αυτό θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για την Microsoft, έστω και βραχυπρόθεσμα. Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν πως το νέο τους σύστημα βαίνει κανονικά προς την προγραμματισμένη του κυκλοφορία, την οποία μάλιστα προσδιόρισε και επίσημα ως τοποθετημένη μέσα στον Νοέμβριο. Ήταν κάτι που όλοι περιμέναμε ούτως ή άλλω, καθώς η κυκλοφορία αυτή πρέπει για εμπορικούς λόγους να συμβαίνει πριν από την Black Friday και την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ. Φημολογία θέλει την ακριβή ημερομηνία να τοποθετείται στην Παρασκευή 6/11, σίγουρα όμως μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Με το Halo: Infinite απόν από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του Xbox Series X αναμένεται πως η Microsoft θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υπηρεσία Xbox Game Pass απ' ότι μέχρι σήμερα, καθώς θα υπάρχει ένας αριθμός από τίτλους στον σχετικό κατάλογο που θα εκμεταλλεύονται ορισμένες από τις δυνατότητες του νέου συστήματος μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην σχετική ανακοίνωση η εταιρεία κάνει λόγο και για τα "χιλιάδες games" που θα είναι διαθέσιμα για το XSX από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, εννοώντας βέβαια όλους τους τίτλους του Xbox One και αυτών του Xbox 360 ή και του αρχικού Xbox που είχαν καταστεί συμβατοί με αυτό μέσα από το πλέον ανενεργό πρόγραμμά της.

Η είδηση της καθυστέρησης του Halo: Infinite και της απουσίας του από το εμπορικό ξεκίνημα του νέου Xbox δεν είναι ευχάριστη, βέβαια, αλλά οι fans των συστημάτων της Microsoft έχουν κατά πάσα πιθανότητα να περιμένουν μίαν άλλη μέσα στον Αύγουστο. Αναφερόμαστε φυσικά στην αποκάλυψη του Xbox Series S - του λιγότερο ικανού αλλά και φθηνότερου "μικρού αδελφού" του Series X - το οποίο είναι πρακτικά επιβεβαιωμένο πλέον και απλώς περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωσή του με ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή πώλησης ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα.

Η εξέλιξη της μη διάθεσης του Halo: Infinite φέτος, πάντως, σε κάποιο βαθμό βοηθά τα σχέδια της Sony για το PlayStation5. Οι Ιάπωνες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ημερομηνία διάθεσής του ή ποιά games θα το συνοδεύσουν στην πρεμιέρα του την εμπορική, αλλά οι περισσότεροι αναμένουμε πως ο μήνας τουλάχιστον θα είναι επίσης ο Νοέμβριος και φημολογία θέλει το λιγότερο τρία games να παίζουν τον ρόλο της "αξιοπρόσεκτης αποκλειστικότητας" για το σύστημα της Sony ως το τέλος του 2020. Αν η αρχική γκάμα τίτλων διαθέσιμων ειδικά για το PS5 είναι καλύτερη και ευρύτερη από την αντίστοιχη για το Xbox Series X, ίσως λειτουργήσει ως παράγοντας απόφασης ανάμεσα στην πρόταση της Sony και της Microsoft για όσους και όσες αμφιταλαντεύονται μεταξύ των δύο συστημάτων. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ