TGS 2012: Νέο μοντέλο PS3

Ανασχεδιασμένο, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Λεπτομέρειες.

Χωρίς να προξενήσει ιδιαίτερη έκπληξη σε κανέναν - οι διαρροές πληροφοριών στο Web δείχνουν να αφορούν... όλες τις εταιρείες των οποίων τα προϊόντα ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό - η Sony επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες, στο πλαίσιο του φετινού Tokyo Game Show, μια νέα έκδοση του PlayStation3. Μαζί με αυτήν επιβεβαίωσε και μερικές πρακτικές αλλαγές στη στρατηγική της, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την εμπορική ευκαιρία που πάντοτε προσφέρει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.

Το νέο μοντέλο έχει διαφορετικό design τόσο σε σχέση με το παρόν PS3 "Slim" όσο και με το αρχικό μοντέλο του PlayStation3 - δανείζεται ωστόσο στοιχεία από τις σχεδιαστικές γραμμές και των δύο. Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να το ονομάζουμε... "Super Slim" από δω και στο εξής, όμως το καινούργιο μοντέλο έχει να επιδείξει κατά 20% μικρότερο όγκο και 25% μικρότερο βάρος σε σχέση με το "Slim" και μείωση... άνω του 50% σε όγκο και βάρος αναλογικά με το αρχικό μοντέλο PS3 (!). Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και καθιστά το PS3 για πρώτη φορά πανεύκολο κι άνετο στη μεταφορά (όπως το τελικό μοντέλο PS2).

Σε κάθε νέα έκδοση του συστήματος της Sony χρησιμοποιήθηκε όλο και καλύτερη διαδικασία κατασκευής των βασικών του υποσυστημάτων, ώστε αυτά να είναι μικρότερα και λιγότερο ενεργοβόρα. Υποθέτουμε λοιπόν ότι το PS3 "Super Slim" καταναλώνει λιγότερο ρεύμα, θερμαίνεται λιγότερο και έτσι "ακούγεται" και λιγότερο (αφού δεν θα λειτουργούν συνεχώς ή τόσο έντονα οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό του). Αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να τα διαπιστώσουμε και πρακτικά πριν τα προσθέσουμε στα "συν" του καινούργιου μοντέλου.

Από τις φωτογραφίες, επίσημες και ανεπίσημες, που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής, ένα μόνο πράγμα δεν... διακρίνεται με ευκολία: η είσοδος των οπτικών δίσκων CD/DVD/BD. Αυτή κρύβεται κάτω από το συρόμενο κάλυμμα στο πάνω μέρος της συσκευής και δεν είναι "σχισμής" (slot-in) όπως των άλλων μοντέλων PS3. Κατά τα άλλα το "Super Slim" δεν στερείται καμία θύρα διασύνδεσης ή επέκτασης σε σχέση με το Slim, χωρίς παράλληλα να φέρει και κάποια βελτίωση ή προσθήκη στα χαρακτηριστικά του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ