Τα Minis και για το PS3

Σύντομα δύο σε ένα και... δωρεάν!

Οι κάτοχοι ενός PSPgo θα πρέπει να αισθάνονται... ιδιαιτέρως ευτυχείς για την επιλογή τους - και όσοι το σκέφτονται να μπουν σε ακόμη πιο μεγάλο πειρασμό - καθώς η Sony φαίνεται διατεθειμένη να τους κάνει και δεύτερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα, μετά από τον δωρεάν τίτλο της επιλογής τους ανάμεσα σε τρεις. Το καλό είναι, δε, ότι το δώρο αυτό δεν θα είναι μόνο γιορτινό, θα είναι μόνιμο. Η ιαπωνική εταιρεία θα διαθέσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ένα firmware update για το PlayStation3 το οποίο θα επιτρέπει στους gamers να αγοράζουν μεν τα Minis - games που έχουν σχεδιαστεί για το PSPgo - για το φορητό σύστημα της Sony, αλλά να τα παίζουν και στο οικιακό. Και μάλιστα χωρίς περαιτέρω χρέωση!

Το firmware update 3.15 περιέχει ουσιαστικά έναν εξομοιωτή λογισμικού (emulator), ο οποίος αναλαμβάνει να "παίξει" τα Minis του PSPgo σαν... να ήταν games του PS3, στη μεγάλη οθόνη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη τί ποιότητα γραφικών μπορούμε να περιμένουμε π.χ. σε μία τηλεόραση FullHD από games σχεδιασμένα για την οθόνη του PSPgo, όμως η Sony δείχνει να εννοεί πως η ποιότητα της απεικόνισης θα κινείται στα επίπεδα αυτής των τίτλων του PlayStation Network για PS3. Αν είναι όντως έτσι, προφανώς ο επεξεργαστής Cell του PS3 χρησιμοποιείται για να κάνει μαθηματικά την απαραίτητη αναβάθμιση γραμμών (upscale) στην ανάλυση που ο κάτοχος του οικιακού συστήματος το χρησιμοποιεί κανονικά. Είμαστε ομολογουμένως πολύ περίεργοι να δοκιμάσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία και θα μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από αυτήν αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμη.

Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι ότι οι κάτοχοι PS3 και PSPgo θα μπορούν να αγοράζουν στην ίδια χαμηλή τιμή έναν τίτλο και να τον αξιοποιούν και στα δύο φορμά. Αυτό φυσικά αυξάνει κατά πολύ την αξία καθενός από τα Minis και - όπως υποθέτουμε πως η Sony ήθελε να πετύχει - δίνει κίνητρο στους κατόχους του ενός συστήματος να αποκτήσουν και το άλλο. Αν κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει πρακτικά απομένει να αποδειχθεί, βέβαια, πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον... bonus για όσους έχουν ήδη και τα δύο. Το ίδιο firmware update θα κάνει επίσης ευκολότερη τη ζωή των κατόχων παλαιότερου PS3 και του νεότερου Slim, αφού θα ενεργοποιεί τη δυνατότητα να μεταφέρει κανείς τα δεδομένα του από το ένα μοντέλο στο άλλο χωρίς την ανάγκη χρήσης μεγάλου εξωτερικού σκληρού δίσκου USB για κάτι τέτοιο (τα δύο συστήματα συνδέονται απευθείας με καλώδιο δικτύου Ethernet). Εν αναμονή του update, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ