Super SFIV: Τρεις νέοι χαρακτήρες

Από παλαιότερους τίτλους της Capcom, ανανεωμένοι την άνοιξη

Δεν λέμε, καλά κάνει η Capcom που προσπαθεί να ανακοινώσει σταδιακά τους extra χαρακτήρες και άλλο υλικό από το επερχόμενο Super Street Fighter IV, αλλά... υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο ενίοτε, όταν ξενοδόχος είναι το γνωστό ιαπωνικό περιοδικό Famitsu. Στο νέο του τεύχος (σελίδες του οποίου διέρρευσαν στο Web πριν από κάποιες ώρες) το περιοδικό αποκαλύπτει τρεις ακόμη από τους οκτώ χαρακτήρες που έχει υποσχεθεί η Capcom. Πρόκειται για τους Guy, Cody και Adon, οι οποίοι ανασχεδιάστηκαν στο εικαστικό στυλ του SFIV και θα δηλώσουν το παρόν στην Super έκδοση που αναμένεται κάποια στιγμή μέχρι τον επόμενο Μάιο.

Ο Adon θα πρέπει να είναι γνώριμος στους φανατικούς φίλους των Street Fighter: είναι μαθητής της τέχνης του Mui Thai με δάσκαλο τον Sagat, τον θανάσιμο αντίπαλο του "πρωταγωνιστή" Ryu, και έχει εμφανιστεί στη σειρά των τίτλων Street Fighter Alpha, που χρονικά προηγείται αυτής των "κανονικών" SF. Το μαχητικό του στυλ είναι φυσικά αυτό του ταϊλανδέζικου kick bοxing, με παρόμοιες αλλά όχι πανομοιότυπες κινήσεις. Ως πιο μικρόσωμος, ο Adon είναι επίσης ταχύτερος και περισσότερο ευέλικτος. Οι Guy και Cody είναι οι πρωταγωνιστές του Final Fight, ενός beat' em up της δεκαετίας του '90 που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία λόγω του συνεργατικού gameplay και των καλών του γραφικών. Ο Guy χρησιμοποιεί ένα στυλ μάχης που αναμιγνύει στοιχεία Ninjitsu και τυπικής... "βρώμικής" μάχης σώμα με σώμα, ενώ το αντίστοιχο αμάλγαμα του Cody είναι αυτό του street fighting και του box.

Με αυτούς τους τρεις χαρακτήρες και τους T.Hawk και Dee Jay ήδη γνωστούς, περιμένουμε - εκτός από την ήδη νέα και επιβεβαιωμένη Yuri - άλλους δύο χαρακτήρες να αποκαλυφθούν από την Capcom. Ο ένας θα είναι σίγουρα καινούργιος, ο άλλος... συζητιέται αν θα προέρχεται από παλαιότερο SF ή αν θα είναι νέος επίσης. Οι φήμες θέλουν την Ibuki, θυληκή ninja και πολύ αγαπημένο χαρακτήρα στην Ιαπωνία, να είναι ανάμεσα στους δύο τελευταίους. Σε κάθε περίπτωση, το Super Street Fighter IV διαμορφώνεται σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από ένα απλό expansion και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε με περισσότερα στοιχεία γι' αυτό, μόλις γνωστοποιηθούν από την Capcom ή... διαρρεύσουν από κάπου αλλού. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ