Street Fighter V Arcade Edition

Επιτέλους πλήρες, επιτέλους για όλους

Οι 12 extra χαρακτήρες είναι σημαντικοί, μα σημαντικότερο στοιχείο όλων στην Arcade Edition του SFV είναι το νέο υλικό που αφορά στους παίκτες εκείνους που θέλουν ν' ασχοληθούν (και) μόνοι με τον τίτλο, όχι απαραίτητα ανταγωνιστικά με άλλους gamers μέσω Internet δηλαδή. Αυτό έχουμε ήδη αναφέρει αναλυτικά ποιό είναι και δηλώνουμε άκρως ικανοποιημένοι με το πώς έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει όχι μόνο αρκετές ώρες ενασχόλησης τον πρώτο καιρό (με το Arcade Mode) αλλά και σε βάθος χρόνου (με την επιλογή Extra Battle), ακόμη και για δύο παίκτες στο ίδιο PS4 (με την επιλογή Team Battle).

Δεν μπορεί να υπογραμμιστεί με αρκετή έμφαση πόσο μεγάλης σημασίας είναι αυτό το υλικό για την προσπάθεια της Capcom να "φέρει καινούργιο κόσμο" στην πελατειακή βάση του SFV ή να δώσει κίνητρο σε όσους είχαν εγκαταλείψει την σειρά των Street Fighter, να επιστρέψει σε αυτήν. Αυτό ήταν απαραίτητο να δοθεί, επιτέλους προσφέρεται και, παρά την αργοπορία του, χαιρόμαστε που έχει δοθεί σε αυτό αρκετή προσοχή από την ιιαπωνική εταιρεία ώστε να ολοκληρώνει με τρόπο ποιοτικό όσα προσέφερε ήδη το SFV.


Το υλικό αυτό άλλωστε το λαμβάνουν με την μορφή μιας μεγάλης δωρεάν αναβάθμισης και όλοι οι κάτοχοι Street Fighter V, οι οποίοι έχουν να προσβλέπουν και σε μεγάλο αριθμό βελτιώσεων "στα σημεία" σε σχέση με την τελευταία ενημερωμένη έκδοση πριν την Arcade Edition. Το ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον είναι ομορφότερο και χαρακτηρίζεται από περισσότερη ομοιομορφία, η περιήγηση στις επιλογές του είναι ταχύτερη, το ίδιο και η Δικτυακή αντιστοίχηση με άλλους παίκτες (matchmaking) και η επιστροφή για επαναληπτικά ματς. Οι ήδη έμπειροι παίκτες θα εκτιμήσουν βεβαίως τις δεύτερες ειδικές κινήσεις για όλους τους μαχητές (V-Triggers) και όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει έτσι ώστε οι συσχετισμοί δυνατοτήτων μεταξύ των διαφορετικών μαχητών να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο... ακριβοδίκαιοι.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί το SFV Arcade Edition είναι - έστω κι αν αποδείχθηκε πως μάλλον... δεν θα μπορούσε, ρεαλιστικά - το Street Fighter που η Capcom έπρεπε να είχε προσφέρει στο κοινό της το 2016. Αν το είχε κάνει, η εμπορική του πορεία ως τώρα θα ήταν σαφώς διαφορετική. Έστω κι έτσι, πάντως, όλοι δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία και αν αυτή είναι η Arcade Edition για την Capcom, οι Ιάπωνες έχουν φροντίσει και να την αξιοποιήσουν και να αποζημιώσουν για την απώλεια της πρώτης. Περιθώρια βελτίωσης, άλλωστε, υπάρχουν και στην Arcade Edition, από την μείωση των μικροκαθυστερήσεων στην εκτέλεση των κινήσεων (input lag) και την υποστήριξη στο PS4 Pro μέχρι την διάθεση περισσότερων τοποθεσιών για τις συγκρούσεις και την προσθήκη περισσότερο πρωτότυπων μαχητών. Και για την... Ultra Edition, εδώ είμαστε!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ